Stacaravans Welkom – Wilkommen – Welcome – Bienvenue

Dan maak ik het met deze blogpost ook maar meteen officieel: Caravanity is er voortaan voor caravans, campers én stacaravans! Ik heb het afgelopen jaar zoveel mails gekregen van mensen met een stacaravan. En elke keer deed ik er niks mee, omdat ik vond dat het om rijdende vakantiepaleisjes moest gaan. Maar nu krijg ik bijna het gevoel dat ik discrimineer als ik de stacaravans buitensluit. Het zou echt idioot zijn als we (lees: ik) die lelijke bruine sta-monsters geen kans geven om weer te shinen! Dus nogmaals: stacaravans wees welkom. Vorige week liet ik de stacaravan van Maartje de Koning al zien. Deze week laat Patricia Hofland haar huisje zien. Patricia vertelt:

‘Eindelijk vakantie! Als dertigers met onze kersverse spruit van 8 maanden het vliegtuig in, naar Kreta voor een week zon en ontspanning.

Zo, dat viel even tegen. Verschoven vliegtijden, verstoorde slaapjes en een uurtje tijdverschil blijken nogal impact te hebben op zo’n klein mannetje en daarmee op de vakantiepret. Nog diezelfde vakantie besloten we: dat moet anders. Hop het internet op, afstruinen naar een alternatief. Een herkenbaar alternatief voor veel jonge ouders, zijn we inmiddels achter.

En waar vind je dan dat relaxte plekje die aan een waslijst met eisen voldoet? Aan de kust en dan natuurlijk niet meer dan tien minuten van het strand. In de natuur, kindvriendelijk, dicht bij huis, binnen budget en waar ook genoeg jonge mensen te vinden zijn. Voor ons voldeed maar één plekje aan die waslijst: Camping Bakkum!

Knusse tenthuisjes, lekkende caravans, rottende chalet wagens en caravans waarvan de inrichting net zo oud is als het vrouwtje dat haar verkoopt. We hebben ze allemaal gezien. Die laatste is het dan toch geworden, daar konden we wel wat mee zonder al te grote verbouwingen. Ook dat was natuurlijk niet helemaal het geval, maar niks mocht wijken voor het doel van de missie: een kleurrijk en sfeervol geheel maken. En ook een beetje praktisch.

stacaravan buiten zonnetje Stacaravan avond

Ik zie nog voor me hoe ik aan de naaimachine in de caravan de meters stof zat weg te werken met  zoonlief die zich prima vermaakt in de wipper. Tegelijkertijd werd de badkamer – gebruikt als bezemkast door het oude vrouwtje omdat je geen stromend water hebt  – verbouwd tot nieuwe kinder kamer. Hoogpolige vloerbedekking werd verwijderd, parelkleurige handgreepjes losgeschroefd gouden plak trips verwijderd en plastic kroonluchter lampen dankbaar aan de schoonmoeder overgedragen.

overview stacaravan

zitgedeelte stacaravan stacaravan mooi eettafel stacaravan eettafel stacaravan 2

keuken keuken stacaravan

 

slaapkamer commode toilet

We zijn niet zo van ‘dat komt nog wel’ dus nog het eerste weekend vrijwel de hele caravan ontdaan van zijn Jordanese oma saus. Een paar weekenden later waren we klaar. Later moest er toch nog maar een extra kamertje komen waarvoor een bank moest sneuvelen en ook een slaapkamer een halve meter inleverde. Dat hebben we in de afbouwperiode gedaan (half november wordt de hele camping leeggeruimd tot de start van het nieuwe seizoen).

verbouwing kinderkamer voor kinderkamer

Binnen was belangrijk maar buiten natuurlijk ook. Met een beetje zon is dat waar we de meeste tijd doorbrengen. Hangmatten en creaties van takken, al dan niet geverfd trekken ons camping stijltje dan ook door voorbij de aluminium deur.

creatief met takken IMAG1180 doorkijkje stacaravan buiten

We zijn dan ook veelvuldig in ons vakantieparadijsje te vinden. ‘De beste zet die we ooit hebben kunnen doen’,  zeggen we nog regelmatig tegen elkaar. Kijk ook eens op onze website: www.vakantiehuisbakkum.nl

Gerelateerde berichten