The Shack

Toen Jan met pensioen mocht, sloeg hij samen met zijn vrouw Willy aan het brainstormen: “what’s next?” Als doorgewinterde kampeerders stonden lange trektochten met een caravan al vast. Maar nu er rust en tijd voor was, leek een vaste stek aan de kust hen ook wel wat (we geven ze groot gelijk). Die stek hebben ze gevonden; en wát voor een!

Na een flinke zoektocht langs de Noordzee, vond het stel een geschikt vakantiepark in Schoorl, mét een beschikbaar chalet. Hoewel het chalet pas een eigenaar heeft gehad en nog tip top in orde was, was een make-over geen overbodige luxe. Iets wat Jan en Willy met liefde hebben aangepakt.

OUD WORDT NIEUW

Voordat alles wit werd geschilderd, werd eerst alles dat het chalet maar enigszins ouderwets maakte gestript. Lelijke lijstjes, overbodige keukenkastjes en ombouwconstructies moesten eraan geloven – dat maakte het chalet ook gelijk een stuk ruimtelijker. Omdat de binnenkant van het chalet van gefineerd hout is gemaakt, konden de wanden door middel van schuren, primen en schilderen gewit worden. Een flinke klus, maar het resultaat mag er zijn!

KEKKE KEUKEN

Een van de meest geslaagde projecten in het chalet is misschien wel get vervangen van de oerdegelijke keuken. Die maakte plaats voor strakke witte kastjes met stoere leren greepjes, een nieuw keukenblad en een mooie betegelde achterwand. De via Marktplaats op de kop getikte Smeg koelkast maakt het plaatje helemaal af.

STRANDTUIN

Anders dan een caravan blijft dit chalet permanent op zijn plek staan. Logisch dan ook dat Jan en Willy extra aandacht hebben geschonken aan de ruimte om het chalet heen, inmiddels een heuse strandtuin. Er kwamen grassen, een schelpenpaadje en zelfs een klein strandje. De veranda werd aangekleed met mooie buitenmeubels waar optimaal gerelaxt kan worden. Als finishing touch werd het chalet omgedoopt naar ‘The Shack’.

Jan en Willy hebben ontzettend veel plezier gehad aan het verbouwen van het chalet, en zijn dan ook trots op het resultaat. Jan: “er zitten ontzettend veel klusuren in. We hebben anderhalf jaar lang om het weekend geklust. Aan het eind van de middag stopten we en gingen naar zee om te genieten van een strandwandeling die meestal eindigde in een strandtent. Om te vieren dat we weer een stukje verder waren met onze droom.”

Om je enig idee te geven van al het harde werk dat Jan & Willy verzet hebben, hieronder enkele voorfoto’s: