Happy Place

Twee drukke, hectische banen, wonen in de ‘hustle and bustle’ van Utrecht en ook nog een eigen bedrijf ernaast… een rustig plekje in de natuur was geen overbodige luxe voor Thijs, Kim en hun twee kinderen. Na een tip van vrienden zijn ze een oude stacaravan gaan bezichtigen – en toen waren ze opeens eigenaar van hun eigen plekje aan het Veluwemeer.

Op Camping Zuiderzee, om precies te zijn. De omgeving was natuurlijk al prachtig, de stacaravan zelf nog niet helemaal. Alles was in zeer verouderde staat, vooral erg bruin met een superkleine douchecabine, zeil en stoffige gordijnen. Ook was alles smerig en plakte, het leek wel in geen tijden meer gepoetst. Of er gepimpt moest worden was dus zeker geen vraag – dat was toch wel echt een must.

WHEN IN DOUBT: SLOPEN

Eerlijk is eerlijk: toen Thijs en Kim de sleutel kregen hadden ze geen idee waar ze moesten beginnen. Waar waren ze in hemelsnaam aan begonnen?! Wat je in zo’n geval maar het beste kunt doen, is gewoon beginnen met slopen. De bovenkasten, gordijnen, douchewand, kinderkamer – uiteindelijk werd bijna de hele stacaravan gestript.

Met de hulp van twee klusjesmannen hebben ze een complete nieuwe indeling gerealiseerd. Alle deuren, kastjes en de bankombouw zijn vervangen door licht berkenhout. In de tussentijd heeft Kim op internet gezocht naar een nieuwe douche, tegels, wasbak en kranen met korte levertijden. Ze lieten een stapelbed op maat maken via bedopmaat.nl, en Thijs stucte zelf nog de muren in de kinderkamer en de keuken. 

Over het bruine zeil heeft Thijs een witte laminaatvloer gelegd van de Kwantum. De kinderkamer, grote slaapkamer en de badkamer zijn behangen en al het schilderwerk – ook aan de buitenkant – hebben ze zelf gedaan (met wat hulp van de vader van Thijs). De gordijnen in de woonkamer heeft Kim zelf genaaid.

Ook aan de mooie veranda hebben ze hard gewerkt. Deze hebben ze helemaal zelf bedacht, uitgemeten en samen met de overbuurman op de camping in elkaar gezet. Een handige overbuurman op de camping heeft Thijs geholpen met de opbouw. De veranda is gemaakt van douglas hout, en de overkapping van lichtdoorlatende golfplaten met daaroverheen bamboe. Heerlijk om daar het hele jaar door te zitten, zeker met een buitenhaard, extra dekentje en een lekker wijntje erbij.

KUSJE OP JE HART

De inspiratie voor het interieur kwam grotendeels van Pinterest, daarnaast heeft Kim avondenlang online gezocht naar de mooiste items. Via een vriendin scoorde ze een aantal vintage spulletjes. Daarnaast komen er ook enige items van Kim’s eigen webshop, Kusje op je Hart. Deze shop is vernoemd naar haar zoontje, die bij de geboorte een hartafwijking had (dat is gelukkig goed gekomen!). De opbrengst van haar verkopen gaan voor 10% naar Stichting Hartenkind. In de webshop vind je onder andere toffe kussens, kaartjes, (wand)deco maar ook DIY pakketten.

GELUKSMOMENTJES

Doordeweeks is er bijna niemand op de camping – op alle vrolijk kwetterende vogels na dan. Fiets je ’s ochtends vroeg langs het Veluwemeer, dan zie je de zon opkomen en wilde paarden lopen in de dauw. Mooie geluksmomentjes die Kim en haar gezin extra dankbaar maken voor hun mooie plek.

Na twee jaar genoten te hebben gaat deze stacaravan binnenkort toch in de stille verkoop. Deels door de drukke agenda’s van de kinderen, maar ook omdat dit project wel naar meer smaakt. Een caravan waarmee ze op pad kunnen, en bijvoorbeeld Toscane mee kunnen verkennen. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd wat voor moois daar weer uit gaat komen!

Scroll voorbij de foto’s voor een handige shoplijst!

Kinderkamer

Behang: karin_sajo (via Nijhof Baarn) 

Hanglamp: Couleur Locale 

Vloer: Kwantum 

Vouwgordijn: Ikea 

Stapelbed: bedopmaat.nl 

Dekbed: crispsheets

Regenbooghanger: Kusje op je Hart 

Woonkamer

Wallart: Enkelartstudio 

Tafeltje en vloerkleed: Zawadihome

Vloer: Kwantum 

Alle bankkussens zijn bekleed met wasbare katoenen hoezen

Keuken

Wasbak, kraan en kookplaat: Ikea 

Servies: HKLiving en kringloop 

Artwall in de keuken

Droogbloemen: Rood en bloem

Wallcandle: kusje op je hart 

Slaapkamer

Behang: Morris and co (via drentenvandijkinterieur) 

Lampje hout: Graublau.nl 

Douche 

Tegels en douchebak Hornbach 

Behang: Gamma 

Veranda 

Douglashout en dak: Stange-Elburg 

Hangstoel: Casa