Scharrelen bij Camping de Vledders

Jinke en haar kids gingen als Reizende Reporter op bezoek bij Kampeerterrein de Vledders in Schipborg (Drenthe). 

‘Na jaren dromen en maanden heerlijk klussen is het zover: we gaan kamperen met een eigen caravan! We zijn zo benieuwd hoe het camping leven ons zal bevallen: een wandelingetje maken voor je naar het toilet kunt, zelf de afwas doen, je eigen tent opzetten, van binnen klein en buiten zoveel ruimte om je heen……

In overleg met Caravanity mogen we alles uitproberen op een prachtige camping in Drenthe: kampeerterrein de Vledders. We worden vriendelijk ontvangen tijdens de open dag in april. We mogen overal rond kijken en zoeken een mooi plekje uit. We kiezen voor een plek vlak bij het water en een speeltoestel, in de buurt van het sanitair gebouw en de receptie. In het hoekje van een groter veld met elf plekken. Onder de bomen met uitzicht op het meertje en achterond die schattige houten trekkershutten.

vledders 3 vledders2

Drie weken later is het zover: in de meivakantie  gaan we echt kamperen.  We hebben er zin in!

Het zijn ruime plaatsen, omringd door groen en ruimte. De kinderen voelen zich direct vrij en blij, zoveel ruimte te voelen en zoveel te zien. Leuke paadjes, klauterslootjes, klimbomen, sportvelden en een prachtig meertje!

vleddeers 8 vledders 6

vledders 4 vledders 5

De omgeving

Buiten de camping is het ook erg mooi. Het is een prachtige omgeving die uitnodigt om te wandelen, fietsen of hardlopen. Het is overal mooi en rustig.

Zuidlaren is dichtbij. Het is een sfeervol dorpje met een prachtige winkelstraat. Naast de standaard winkels vind je er ook bijzondere winkels zoals Het leuke winkeltje. Echt een aanrader als je iets leuks zoekt voor jezelf of voor iemand anders. Of Lilly’s IJs & chocola: niet te weerstaan.

Ook een topper voor de kinderen is Aqualaren: het subtropisch zwembad in Zuidlaren. Hoewel het klein is, is er van alles te doen wat met water te maken heeft. Een enorme opblaaskrokodil en de glijbaan waren favoriet bij de kinderen.

Een heerlijke shopstad bij uitstek is natuurlijk Groningen, goed bereikbaar en altijd gezellig met elke dag een andere markt.

De camping zelf

De camping is rustig en overzichtelijk, netjes en ruim. De vele bomen geven een bosgevoel. Het sanitair is prima en voldoende aanwezig. Het is schoon en netjes verzorgt. Internet is tegen betaling beschikbaar. De kinderen vinden het eng om ’s nachts naar de wc te lopen omdat er weinig verlichting is. De sportvelden zijn mooi ruim. Het recreatiegebouw is keurig met leuke picknickbanken. Er worden activiteiten per dag voor de kinderen georganiseerd wat prima te combineren is met heerlijk spelen en scharrelen.

Wat deze camping uniek maakt zijn de paarden en pony’s. De kinderen mogen meehelpen met de verzorging van de paarden en pony’s en ze berijden. Er kan dagelijks gereden worden zowel in de bak als met een buitenrit. Superleuk voor de echte paardenfans!

vledders 9

We hebben genoten, het was een heerlijk weekje. Door de bosrijke sfeer krijg je al snel een heerlijk buiten gevoel. Een camping om rond te scharrelen en te genieten. En te kijken naar al die leuke en bijzondere caravans!