Op bezoek bij camping de Wachtsluis

Eerlijk is eerlijk, ik heb best lang zitten dubben of ik mijn geheime plekje wel moet delen. De beste plekjes deel je namelijk alleen met hele leuke mensen. En toen had ik meteen mijn argument om deze camping wél met jullie te delen. Dus hierbij mijn review over ‘mijn’ camping: Camping de Wachtsluis in Retranchement (Zeeuws-Vlaanderen).

foto 1-5

Wij staan met onze caravan op een voorseizoensplaats op Camping de Wachtsluis. Vorig jaar stonden we op een grote camping in een dorpje verderop, maar deze was te groot voor ons (600 plaatsen). Camping Wachtsluis is klein, maar niet té klein, bijzonder mooi gelegen aan natuurgebied het Zwin, ruim opgezet met veel groen, autovrij en met (vind ik) spectaculair sanitair, waar je je kont wel eens kunt keren voor de verandering! Wachtsluis wordt gerund door Hanneke, Luuk en hun twee kinderen van 5 en 7. Hanneke en Luuk zijn relaxed, vrolijk en ondernemend. Ze runnen de camping pas twee jaar en hebben de hele camping in stijl verbouwd.

LIGGING

Camping de Wachtsluis ligt aan een dijkje. Steek je het kanaal over, dan zit je direct in natuurgebied het Zwin en op twee minuten fietsen lig je op de mooiste stranden van Nederland. Zelfs in het hoog-hoog-hoog seizoen kun je hier nog een plekje voor jezelf vinden. Extra leuk: bij het Zwin kun je eeuwenoude haaientanden vinden! Thomas vond er afgelopen weekend vier! Bij eb kunnen kinderen hun hart ophalen bij de inham van het Zwin: krabben vangen, dammen bouwen, scholletjes spotten, dode kwallen begraven… ze kunnen hun lol niet op (en ik eigenlijk ook niet).

Op vijf minuten fietsen zit je in badplaats Cadzand. Hier kun je je boodschappen doen en een middagje bowlen als het weer tegenzit. Op twintig minuten fietsen de andere kant op (door het Zwin), ligt Knokke. Voor champagne, kaviaar en retail therapy is dit ‘the place to be’. Sluis ligt ook op fietsafstand, een leuk ‘slenter’dorpje waar je grote boodschappen kunt halen en bij de broer van Sergio Herman kunt eten (aanrader!).

FACILITEITEN

Camping de Wachtsluis is een boerencamping met de natuur als uitgangspunt. Animatie, springkussens, frituur… die vind je hier niet. Wat je wel vindt is een grote trampoline en de grootste collectie Berg skelters die ik ooit heb gezien, een paar kleine speeltuintjes met schommels en zandbakken en een trapveldje. Ook kleine kinderen kun je hier veilig laten rond scharrelen.

Vertier voor grote mensen: een vers Volkskrantje of AD en theehuis Juffertje in het Groen. Hier schenken Hanneke en Luuk in de weekenden heerlijke thee en koffie met huisgemaakte taartjes. Oh oh oh… om je vingers bij af te likken. Voor de kinderen zijn er ijsjes. Helaas (enige minpuntje van de camping) kun je (nog) geen vers brood krijgen op de camping.

KAMPEERPLEKKEN

Deze zijn riant. Ik denk dat de plekken minimaal 150m2 zijn en sommige nog groter. Ook fijn: de camping is autovrij, dus je hebt echt alle ruimte van de wereld!

De camping is opgedeeld in een linker- en rechter terrein. Het linkerterrein is heel geschikt voor gezinnen. Extra voordeel is dat je ook gebruik kunt maken van het prachtige sanitair. Het rechter terrein heeft nog de oudere voorzieningen, die overigens prima zijn (want heel schoon) maar wel gedateerd. Mocht je het fijn vinden om een eigen badkamer te hebben, dan kan dat ook. Voor een klein bedrag per nacht extra, heb je je eigen toilet en douche tot je beschikking.

Voor de kinderen tot een jaar of 8 hebben Hanneke en Luuk een fantastische kinder badkamer gemaakt. Wat een pret!

Conclusie: hou je van het strand, natuur en een rustige, kleine maar ruim opgezette camping met luxe sanitair? Dan is Camping De Wachtsluis een dikke vette aanrader! Neem je fietsen mee en je hebt een super vakantie!

Meer camping reviews lees je hier

Meer camping inspiratie vind je hier, en check ook gelijk het overzicht van campings met privésanitair van Kampeermeneer!