Op bezoek bij camping De Roode Haan

Eind april brachten Mattijs en Judith, Boaz, Jefta, Levi en hun hond een bezoekje aan Camping De Roode Haan in Warfhuizen als Reizende Reporters namens Caravanity. Dit was hun belevenis.

‘Vanaf de grote weg was het nog een eindje rijden door het mooie landschap over spannende bochtenweggetjes.

camping roode haan 6 camping roode haan 3

Bij aankomst vonden we de eigenaar in de eetgelegenheid. Na een gezellig praatje en wat uitleg over de omgeving mochten we een stukje uitzoeken om te kamperen. We wilden graag stroom dus kozen we een plekje in de buurt van één van de stroomkasten en voor een bomenrij omdat we wel van wat “rugdekking” houden. De velden worden omrand door stacaravans en een speeltuin. Daaromheen staan veel wilgen en de koeien op de dijk houden een oogje in het zeil. Helaas kun je niet met je caravan bij de rivier staan. Je kunt er wel je tentje opzetten als je met een bootje komt.

camping roode haan 8 camping roode haan 4camping roode haan 5

Dikke pluspunten

Omdat we al wat later aankwamen zijn we in het restaurant gaan eten, op het overdekte  terras onder de druiventakken. De kinderen kozen patat met een snackje en wij gingen voor het 3-gangen keuzemenu wat heerlijk smaakte! Eenvoudig, maar met goede smaak! Alles biologisch en zoveel mogelijk uit de nabije omgeving.

Wat we ook heel erg leuk vinden aan deze camping is dat je er nog een vuurkorf voor je caravan mag zetten! Bij de schuur staat een kruiwagen, korven en hout die je zo mag gebruiken. De voorgevel van de tent opgerold, stoelen, dekentjes, chips en een lekker glaasje erbij en stoken maar. De emmer water die we voor de zekerheid hadden klaargezet moesten we steeds legen door het regenwater…….

Sanitair

Het sanitair is verouderd maar schoon. Helaas deed in één van de damesdouches  de automaat het niet, dus kleren weer aan en naar de eigenaar die het gelijk oploste.

Omgeving

Op zaterdag is man met zoon eerst naar de dichtstbijzijnde (3 km) buurtsuper gefietst voor broodjes. Na het ontbijt en een potje voetbal zijn we via leuke fietspaadjes door de mooie natuur, naar Leens , 7 km verderop gefietst. Daar is de  leuke “Doe Zoo” met o.a. reptielen, ara’s, speel- en eetgelegenheid, en een heel enthousiaste eigenaar. Het is eenvoudig, maar onze “verwende” jongens vonden het erg leuk!  Op de terugweg namen we nog even een softijsje in het dorp.

camping roode haan 1 camping roode haan 2

Wegens voorspeld onweer en regen zijn we er maar een half weekend geweest. Wij waren de tweede dag de enige kampeerders en er waren wat gasten in de stacaravans. Als we een auto mee hadden waren we langer gebleven; de stad Groningen, Pieterburen en  landgoed Nienoord hadden we dan graag willen bezoeken.  Een aanrader als je van een ongedwongen, landelijke, kleine, en rustige camping houd!