Campingrecept: aïoli

Omdat de vakantie er voor veel mensen nu heel dichtbij komt, deel ik de komende weken wat recepten met jullie uit het Caravanity Camping Kookboek. Dit keer is dat mijn lievelings dip: zelfgemaakte aïoli. Maak maar een flinke pot, want voor je het weet is hij op.

Aïoli is simpel, erg smakelijk en past vrijwel overal bij. We dopen er brood in, serveren het bij vlees en gebruiken het als groentendip. Je maakt de aïoli zo scherp als je zelf wilt. Wel een officiële waarschuwing: bij overmatig gebruik heb je een dag later last van het welbekende after-effect.

Benodigdheden:

2 teentjes knoflook voor de milde variant (als je van scherp houdt, gebruik er dan vier)

6 flinke scheppen mayonaise

1 el olijfolie extra vergine

peper naar smaak

 

Pers de knoflookteentjes en voeg die toe aan de mayonaise. Voeg de olijfolie toe en wat peper naar smaak. Meng alles en laat liefst nog een uurtje staan voor gebruik, dan kunnen de smaken zich goed met elkaar vermengen.