Je eigen oventje op een vuurtje

Blogpost door Mme Charlotte

Het heerlijke van vakantievieren is dat je je laat leven door de omstandigheden. Rustig aan doen en leven en eten volgens de mogelijkheden van je vakantiebestemming. Visje van een vuurtje, kopje pruttelkoffe van je 1-pits stelletje. Iets missen is er eigenlijk niet bij.

OK, na een week of 3-4 begin ik het comfort van mijn eigen bed een beetje te missen. En mijn oven. Ik mis al kamperende altijd het meest mijn oven.

Nu weet ik wel dat je in een grote luxe BBQ met deksel en eventueel wat isolatie, best het een en ander langzaam kunt garen. Maar met al het verse fruit dat je vanuit de schappen toelacht, gaan mijn handen jeuken. Daar zou ik wel dolgraag een taartje mee bakken. Als je een koeling tot je beschikking hebt kom je natuurlijk een heel eind met lekkere koekkruimels en roomboter. Maar een warme perzikken-vanillecake. Oh lala.

De wonderpan

Goed nieuws! Je hebt alleen een stapel houtjes of een campinggasje nodig om een taart te kunnen bakken. Ik teste laatst een wonderpan voor op het vuur, en geloof me ik had er bijzonder weinig vertrouwen in. Maar hij bakte verwarmt door 1 gaspitje een geweldige luchtige fruitcake. Je schijnt er ook broodjes in te kunnen afbakken maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

De Dutch oven

Je kunt op nasmeulende kooltjes in de Dutch Oven, de naam zegt het al ook een taartje bakken of cake. Super. En daarnaast bovendien nog zoveel meer. Je eigen oventje op een vuurtje. Hoe romantisch is dat.

Schermafbeelding 2016-07-28 om 13.39.31

Beeld; Urbans & Indians

Recept voor fruitcake

Ik poste op mijn blog laatst een recept voor een superlekkere fruitcake. Het fruit in deze cake is prima te vervangen door al het rijpe fruit dat je maar wilt. Perzikken, kruisbessen, frambozen