Making of: De Extreme Caravan Makeover

Waarschijnlijk heb je er wel iets van meegekregen: Caravanity en urbans and indians organiseerden vorige week een Extreme Caravan Makeover, in samenwerking met Telegraaf Vrouw. Want boy oh boy, wat willen wij graag dat kamperen -en helemaal de caravan- weer ‘bon ton’ wordt. Twee weken geleden konden alle lezeressen van vrouw.nl hun lelijke caravan aanmelden voor de Extreme Caravan Makeover. Na rijp beraad en veel wikken en wegen, kozen we de Wilk caravan uit 1978, Willy voor intimi, als winnaar. En ja… Melissa, de eigenaresse van Willy, was er op z’n zachtst gezegd, blij mee.

Schermafbeelding 2014-06-19 om 21.11.29

We kregen Melissa trillend aan de telefoon, na het mailtje waar in stond dat ze had gewonnen :-)!

het kampement

Het zenuwcentrum op Camping Bakkum, met Willy als stralende middelpunt

Precies een week geleden was het zo ver. Willy werd in alle vroegte naar Camping Bakkum gesleept voor de Extreme Caravan Makeover. En daar stond een groot team klaar om van Willy als vanouds te laten shinen. Linda en Mariëlle (urbans and indians) verzorgden de styling en stoffering. Remco en Peter van Histor gingen samen met Melissa en mij in de weer met rollers, kwasten en verf. Cristian en Casper waren aanwezig om filmpjes te maken (eind juli kan ik ze laten zien!). Petra en Agnes verzorgden de fotoreportage voor Vrouw Magazine. Suzanne vroeg iedereen de hemd van het lijf voor redactionele input voor Vrouw Magazine. De band Bongomatik was er om Willy toe te zingen toen ze klaar was en verzorgden de time lapse film van de makeover. En natuurlijk waren ook de winnares Melissa en haar vriendin Nienke aanwezig om te helpen. Al met al best een pittige productie, want er moest heeeel veeeeeeel gebeuren.

Maaarrrrrr… het resultaat mag er zijn. Want ohhhhh, wat is het mooi geworden. Jaloersmakend mooi. Zo mooi, dat ik niet kan wachten tot eind juli om je alles tot in detail te laten zien. Want dan is alles klaar: de time lapse van de hele dag (je ziet dan in 1 filmpje hoe de caravan wordt aangepakt) en de online workshops schilderen, stofferen en stylen (heeeeel leerzaam!). Ook vind je een prachtige reportage in Vrouw Magazine op 25/26 juli. Dus haal zeker de Telegraaf van die zaterdag! Op Caravanity is het die hele week ‘Extreme Caravan Makeover-week’, dus ‘stay tuned’ :-).

Maar voor nu alvast een sneak peek, want zoals ik al zei… ik kan het niet langer voor mij houden.

kampement

Work in progress. De caravan wordt leeggehaald en iedereen staat in de startblokken klaar.

schilderen

Melissa krijgt complimenten van Remco van Histor over haar progressie in het schilderwerk. Daar is ze blij mee, zoals je ziet. Ik krijg geen complimenten helaas… Check de workshop over het schilderen maar eens eind juli :-). Remco presenteert daar met verve zijn levenslessen over schilderen! LoL.

cristian kiesling casper boot shooting

Testing, testing…1 -2 – 3… Camera team Cristian Kiesling (camera en montage) en Casper Boot (vormgeving en geluid – voor 1 x dan).

bongomatik

Willy is klaar en wordt toegezongen door Bongomatik

Rapapa… rapapa…. tadaaaaaaaa

willy_voor_caravan_wilk_treinzit willy_wilk_treinzit_makeover_caravan_na

Fris. Wit. Groen. Strand. Zand…. wie wil hier nu niet in slapen? 

wilk_caravan_voor wilk_na_van buiten

het team

Het team: Mariëlle van Tol (urbans and indians), ik, Linda Haest (urbans and indians) en winnares Melissa Meurkens. Bezweet, onder de stofwolken, verfklodders in ‘t haar. Maar het is klaar. Happy!

melissa winnares

Winnares Melissa met vriendin Nienke. Totally happy!

Dan nog één keer een dankwoord aan iedereen die heeft geholpen:

Histor, Camping Bakkum, Cristian Kiesling en Casper Boot, Telegraaf Vrouw Magazine, Bongomatik, voor jullie helpende hand, prijzen, materiaal, medium, kennis, kunde en locatie. Onze dank is enorm! Voor de styling, speciale dank aan LafumaNu interieur | ontwerpFerm Living, en Studio Snowpuppe.