‘Oude’ liefde roest nooit

Monique en Marc waren al in het bezit van een geweldige Mercedes Ambulance camper. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.. Het is gewoonweg zo besmettelijk het ‘pimpvirus’.
Met zoveel ervaring moest deze Ford MK1 camper uit 1976 weer een pareltje worden.
Het was een feestje om nog een camper op te mogen knappen vonden Marc en Monique.
Eerst hebben ze de buitenkant het dak in de polyPox primer gezet en toen in de DD lak. Na wat zoekwerk hebben ze (wonder boven wonder)  een nieuw alkoof raam gevonden, want deze was met een plaat dicht getimmerd.
Samen hebben ze de kleur uitgezocht voor de lak en daar ging hun Fordje naar de auto spuiter.
Ondertussen werd het plan gemaakt van wat er allemaal in moest qua elektra, verlichting en ook wáár het moest komen. De lamp boven de eettafel kan ook aan de zijkant gehangen worden door een extra haakje bijvoorbeeld. Na een tip van vrienden hebben ze ook besloten om direct maar vloerverwarming onder het pvc vloertje te leggen. Heerlijke luxe voor het voor en najaar. De kussens zijn helemaal zelf gemaakt. Met klittenbandsluiting. Een creatief detail: De gordijnen gemaakt met ophangsysteem van oude scheerlijn, een super leuke knipoog naar het kamperen. Het gordijn op de achterdeur en bij het gasfornuis zitten met drukkers vast. 

Eindelijk kwam de camper terug van de spuiter en kon de binnenkant er aan geloven. Het leukste werd voor het laatst bewaard; het inrichten! Alles lag al klaar, dus kon er zo in. In de kastjes kwam nog een leuk behangetje.

In de Mercedes camper hebben Marc en Monique geen toilet ruimte, dus zijn ze helemaal los gegaan in dit minihokje en hebben nu een multifunctioneel toilet. Met behulp van een stang voor de jassen, wat rekjes voor de toilettassen en een echte ”porta potti”. Gebruikt is ‘ie nog niet maar hij komt ongetwijfeld ooit van pas. En natuurlijk een leuk behangetje erin. 

Behangen was geen optie voor achter het fornuis. Met een penseeltje zijn er klassieke witjes geschilderd.Niet heel moeilijk, gewoon zwarte lijntjes. Maar het viel toch een beetje tegen, heel simpel kan toch moeilijk zijn. 
Via een link op Caravanity naar Urbans and Indians zag Monique de geweldige badminton shuttle verlichting, deze is ze dan ook meteen gaan maken.
Op het verlanglijstje staan nog de kussens van Urbans and Indians met shuttle print. Die komen ongetwijfeld nog.
Met heel veel hergebruik en de Kwantum waar ze super leuke en betaalbare woonspullen hebben gevonden, is dit het eindresultaat!

Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar de spullen hoeven zeker niet duur te zijn. Wat hebben Marc en Monique veel plezier gehad met het opknappen van deze camper en gaan nu trots van camping naar camping. De reacties die ze krijgen zijn super leuk. Mensen vragen waar ze de tijd vandaan halen.
“Maar als wij eenmaal bezig zijn zijn we zo enthousiast dat de televisie niet meer aan gaat. Wij zijn dan heerlijk op de oprit aan de camper aan het klussen! ” Aldus Monique.