Op bezoek bij Vakantieboerderij Molenbroek

Gastblog door Remona Bek als Reizende Reporter naar Vakantieboerderij Molenbroek

Hoera! Ik mag, als reizende reporter voor Caravanity, met mijn gezin naar vakantieboerderij Molenbroek. Op zaterdag 26 april, Koningsdag, is het zover en reizen wij met onze sleurhut af naar het Limburgse Stramproy.

Screen shot 2014-05-12 at 21.07.06

Bij aankomst valt meteen het volgende op: wat een rust en ruimte! We mogen zelf een plekje uitzoeken en kiezen voor plaats nummer 7. Een mooie, grote, afgebakende plaats, waar we een mooi overzicht hebben en de kinderen in de zandbak en op de trampoline toch ook een beetje in de gaten kunnen houden.

Screen shot 2014-05-12 at 21.05.01

Deze kleine boerderijcamping ligt net buiten Stramproy in een landelijke omgeving, aan een rustig weggetje. Een uitstapje naar België is zo gemaakt, want de grens ligt op ca. 500 meter van Stramproy.

Er zijn 25 plaatsen, inclusief de plaatsen waar de Scandinavisch uitziende blokhutten en de pipowagen op staan. De kampeerplaatsen zijn zeer ruim. Op het ‘oude’ gedeelte zijn de kampeerplaatsen afgescheiden door begroeiing, op het nieuwere gedeelte is dit nog in aangroei. De camping wordt opgesierd door gezellige plantenbakken.

Het sanitairgebouw is klein; er zijn 3 afwastafels, 3 wastafels, 3 douches en 3 toiletten. Alles ziet er netjes en schoon uit. Het sanitairgebouw is alleen niet verwarmd, wat in het voor-en naseizoen fris kan zijn.

Er is een gezellige ‘huiskamer’ voor algemeen gebruik. Deze is net helemaal gepimpt en ziet er vrolijk uit met al die pastelkleurtjes. Hier kun je veel informatie vinden over de omgeving of gewoon even heerlijk tot rust komen. Voor de B&B gasten wordt in deze ruimte ook het ontbijt geserveerd.

Screen shot 2014-05-12 at 21.05.30 Screen shot 2014-05-12 at 21.05.47 Screen shot 2014-05-12 at 21.06.49 Screen shot 2014-05-12 at 21.06.13

De kinderen banjeren lekker op de camping en vervelen zich geen moment. Ze zijn er vrij en kunnen doen en laten wat ze willen. Vooral het speelhuis met zandbak, de trampoline en de skelters vallen in de smaak. Verder is er een speelveld waar zo nu en dan een echt kampvuur wordt gemaakt en voor de ouderen is er een jeu de boules baan. Er grazen twee pony’s en er is een hok met kippen en konijnen die de kinderen zelf eten mogen geven. Op zondagochtend haalt boer Coenen zijn oude tractor van stal en mogen de kinderen om de beurt mee voor een ritje over de camping, wat ze natuurlijk helemaal geweldig vinden! Bij voldoende belangstelling wordt er een uitstapje georganiseerd naar het om de hoek gelegen melkveebedrijf van boer Bert. Wij krijgen hier een uitgebreide rondleiding en de kinderen mogen de koeien en kalfjes aaien.

Screen shot 2014-05-12 at 21.07.28 Screen shot 2014-05-12 at 21.05.17

In de omgeving van de camping is er van alles te doen. Er zijn verschillende fiets-en wandelroutes. Wij vinden Weert een gezellige stad en ook Roermond is uitermate geschikt om te winkelen. Verder hebben we veel kindvriendelijke uitstapjes gemaakt, zoals een dagje naar Plopsaland in Hasselt en we zijn naar Peewee in Posterholt geweest. Hier heb je een indoor-en buitenspeeltuin en een kinderboerderij.

Tip voor de liefhebber: als je in het goede seizoen deze streek bezoekt, stop dan bij één van de stalletjes langs de weg voor heerlijke asperges, vers van het veld! Veel restaurants hebben in deze periode ook speciale asperge menu’s.

Op het kampeerterrein, tussen de kampeerplaatsen, staan ook 2 rode blokhutten en een echte, vrolijk gekleurde pipowagen. Daarnaast zijn er nog 7 B&B kamers, die allemaal een eigen thema hebben.

Screen shot 2014-05-12 at 21.06.34

De familie Coenen heeft hier een prachtig en compleet concept neergezet. Wat maakt deze plek bijzonder? De rust, de ruimte, de ongedwongen sfeer en vooral de gastvrijheid van de familie Coenen. Wij gaan er zeker nog eens terug!

Meer camping reviews lees je hier

Meer camping inspiratie vind je hier