Mijn Eribaatje: zo staan we er bij

Ja, daar gingen we dan. Twee weekjes naar de Périgord met het Eribaatje. Alles klaar voor vertrek, ’s ochtends nog even wat koffie en thee zetten voor onderweg en ‘on y va’.

Niet dus… ik kreeg de caravan met geen mogelijkheid van zijn plaats. Twee weken voor vertrek nog lid geworden van de ANWB, just in case, en ooohhhh wat was ik daar blij mee. Gebeld, binnen 20 minuten voor de deur. Wat een helden. Iets met de blokkering in de wielen of banden, iets met oxidatie en slecht onderhoud (ahum). Heb er totaal geen verstand van, maar de held repareerde het ter plekke. Kreeg er wel weer buikpijn van. Is het caravannetje niet toch te oud om mee op pad te gaan? Had ik haar niet toch een grote beurt moeten geven? De held stelde mij gerust. Het Eribaatje is een topcaravan, maar die beurt is bij terugkomst wel echt nodig. En nieuwe banden ook. En dat kan niet wachten. Hij belt de servicecentrale op, laat twee banden klaar leggen en zegt dat we er aan komen. Weg buikpijn. Wel wijze les: onderhoud, onderhoud, onderhoud…

foto

Dagje later staan we op een droomplek aan een riviertje. De voortent die speciaal voor ons Eribaatje gemaakt is door Atomatent (een officiële Caravanity voortent!), staat in ‘no time’. Even in de rails schuiven. Stok 1 vastzetten, harinkje erin en hetzelfde deden we met stok 2 en 3. C’est ca.  En de voortent geeft precies de sfeer die we hoopten te hebben. Licht, niet tuttig maar sportief en alle ruimte! Binnenkort kun je een uitgebreide post verwachten van deze luifel, die in een handomdraai (met ritsen) omgetoverd wordt tot volwaardige (storm)voortent. Zo ziet Caravanity de voortenten graag :-)!

IMG_1336_2 IMG_1332

Het uitzicht vanaf onze plek.

IMG_1553

Yep, zo stonden we er echt bij. Tuurlijk heb ik het speelgoed, de schoenen, de vuilnisbak, de extra koelkast, de bezem, het kastje en 1001 andere rotzooitjes even aan de kant gezet :-)…

IMG_1325 IMG_1571 IMG_1569  IMG_1559