Hoera! Caravanity 10 jaar!

Het lijkt als de dag van gisteren dat heel Nederland ineens aan het caravan pimpen sloeg door de enthousiaste schrijfsels van Femke. Maar het is echt waar – vandaag (1 april 2022) bestaat Caravanity 10 jaar!

En wat zijn er in die 10 jaar een hoop mooie dingen gebeurd. Die hebben we voor de gelegenheid voor je samengevat in deze tijdlijn. Een trip down memory lane voor alle lieve, enthousiaste fans die ons al die jaren gevolgd hebben!

2012 | FEMKE

Femke krijgt van haar schoonvader een enorme Eriba Moving waar ze eigenlijk niet mee gezien wil worden. Dat kan allemaal een stuk gezelliger en kleurrijker, vindt ze, en begint met pimpen. Omdat er weinig inspiratie en praktische tips voorhanden zijn, besluit ze zelf borden te maken op Pinterest en een weblog te beginnen. Caravanity is geboren.

2013 | WEBLOG CARAVANITY.NL

Blog Caravanity.nl groeit hard. Prachtige projecten stromen binnen en Femke deelt haar adviezen in tekst, beeld en video. Inmiddels komen er in het kampeerseizoen 45.000 bezoekers per maand op de website, die bij elkaar 150.000 paginabezoeken doen. Femke’s allereerste blogpost lees je hier.

2014 | CARAVANITY BOEK

In de twee jaar dat Caravanity bestaat zijn er zoveel mooie projecten binnen gekomen, dat Femke besluit ze te bundelen in een boek. Het allereerste Caravanity boek wordt uitgegeven door KOSMOS. Bij de lancering is er enorm veel media-aandacht van kranten zoals de Telegraaf en AD en van tijdschriften van Libelle tot Linda Magazine. Femke is ook op televisie te zien bij onder andere RTL Boulevard, Omroep Max en NPO.

2015 | CARAVANITY KOOKBOEK

Het eerste boek kreeg al snel een opvolger: het Caravanity Kookboek, boordevol eenvoudige gerechten om te maken op de camping. Inmiddels is er al een achtste druk van dit boek. “Niet slecht voor een matige thuiskok”, zei Femke.

2016 | CARAVANITY SUPERTRIPS

Vooruit, nog een boek. In 2016 komt het boek Caravanity Supertrips uit, waarin bezoekers en fans van Caravanity.nl hun reistips delen. Je vindt er zowel Nederlandse als buitenlandse campings in terug.

2017 | CARAVANITY STORMLAMP

Na het succes van de boeken ontwerpt Femke samen met QAZQA een outdoorlamp: de STORM. De lamp heeft het design van een ouderwetse mijnwerkerslamp maar is modern uitgevoerd met een mat melkglas uiterlijk.

2018 | HAPPY CAMPERS

Femke en fotograaf Marijn de Wijs maken samen het boek Happy Campers. Een koffietafelboek met beelden van bijzondere pimpprojecten en hun net zo bijzondere eigenaars.

Daarnaast gaat Caravanity ook de grens over. Charlotte Frank neemt Caravanity.de voor haar rekening, en het Happy Campers boek wordt vertaald auf Deutsch.

2019 | JUDITH

Judith neemt de rol van Femke bij Caravanity over. In Fem’s geest maar met een heel eigen stijl pakt Judith door: ze introduceert de Caravanity Klusweekenden en begint met een uitbreiding van de webshop. In 2020 voegt ook Sharon zich bij het Caravanity team en ondersteunt ze Judith onder andere bij het schrijven van de blogposts en het onderhouden van de website.

2021 | CARAVANITY x CAMPOOZ LUIFEL

Caravanity ontwerpt samen met Gert van Campooz een eigen luifel. Over het design is goed nagedacht: hij past óp elke caravan, maar ook bíj elke caravan. Judith koos voor een okergele kleur als een ode aan alle vintage caravans die op Caravanity voorbij komen.

We willen alle volgers, fans, pimpers en vrienden van Caravanity bedanken voor al jullie enthousiasme de afgelopen jaren. Volgende week wordt ons 10-jarig bestaan feestelijk gevierd op het Caravanity Event. Meer info vind je hier, en bezoekerskaarten voor de zaterdag kun je hier bestellen of ter plaatse kopen.

Rest ons alleen nog te zeggen: op naar de volgende 10 jaar!

Speciale dank aan Thomas Creemers voor het opstellen van deze tijdlijn