Mijn Eribaatje: Creatief met Kurk

Een goed jaar geleden heb ik een leuke DIY voor in de keuken gezien. Iets met kurken van wijnflessen in een lijst plakken, dat dan een prikbord wordt. Inmiddels drinkt de hele familie alleen nog maar dure wijn, want op de meest gangbare flessen zit zo’n oncharmant schroefdopje. Ik schat dat we met z’n allen nog een jaar moeten doordrinken, voor ik het prikbord eens een keer kan maken. Wie had dat gedacht, dat je van creatief met kurk, vet alcoholist wordt. Het is niet anders, ik offer mezelf graag op :-). Maar ik moet eerlijk zijn… Hoewel de berg kurken groeit, ben ik een beetje uitgekeken op dat ‘leuke’ ideetje voor in de keuken. Maar wat te doen met al die kurken?

Deze week zag ik op Pinterest een leuke DIY voorbij komen, die ook in de categorie ‘creatief met kurk’ valt. Je hebt er maar één of twee nodig en je bent er zo klaar mee. Kijk, daar hou ik van. Met weinig materialen, snel klaar zijn. Ik heb het over een sleutelhanger met een kurk er aan. Leuk om te maken van je favo vakantievino. De benodigde materialen zijn voor twee euro te halen bij Gamma en mocht je sleutel te water vallen, dan is er niks aan de hand want de kurk blijft drijven. Wat een usp’s (goedkoop souvenir dat je zelf maakt, mét emotionele waarde, dat drijft en blijft) voor de sleutelhanger van mijn Eribaatje!

sleutelhanger caravan kurk 5

Hoe?

Maak een ‘ordinaire’ sleutelhanger van een gewone fles wijn. Of geef er extra cachet aan door een champagnekurk te gebruiken :-). Draai het schroefoogje met de hand de kurk in, bevestig er een sleutelring aan en klaar is ‘ie!

sleutelhanger caravan kurk 2 sleutelhanger caravan kurk

Dus proost voor nu en morgen, hop naar Gamma!