Voor kamperen mag je Steyn en Annika midden in de nacht wakker maken, en dan het liefst naar Kroatië.
Het is daar zo mooi! Een mooie heldere blauwe zee met een camping aan het strand.
Heerlijk! Hier komen ze echt tot rust.

Voorheen gingen Steyn en Annika altijd op vakantie met een de Waard tent, wat prima was, alleen een caravan dat was toch wel een grote droom. Het leek ze zoveel makkelijker! Stoeltjes uitklappen en relaxen maar!

Misschien zou je verwachten dat de eerste de beste caravan werd gekocht. Maar Steyn en Annika hebben (heel verstandig) eerst 2 keer een caravan gehuurd om te ervaren of het echt iets voor ze is.
Na de laatste vakantie moesten ze met pijn in hun hart de caravan weer inleveren.
Heerlijk was het! Wat een vrijheid!

Vanaf dat moment zaten ze avonden achtereen te speuren op internet naar een mooie caravan voor ons en deden ideeën op bij Caravanity en Pinterest. Ze besloten er een soort qualitytime project van te maken.
Alle hobby’s van beide kwamen zo bijeen:
– Klussen & opknappen
– Klessebessen met elkaar
– En bezig zijn met interieur & styling
En dat in alle vrije weekenden zonder televisie en mobiele telefoon.

Het duurde even voordat de perfecte caravan op hun pad kwam.
Het werd een Hylander Design 455 uit 2001 die aan alle wensen voldeed.
En dan ook nog een caravan met een mooie uitstraling en mint groene details aan de buitenkant, hun lievelingskleur. De binnenkant was op dat moment nog smakeloos..
Het moest een frisse sfeer worden met natuurlijk een fleugje mintgroen en wat oker gele details. Het moodboard lag al lang klaar ?.

In de vrije weekenden kluste ze aan de caravan, er geen haast en hebben de klus op hun gemak gedaan.
Zoals de meeste mensen is er eerst flink geschilderd. Wit en mintgroen zijn de basiskleuren geworden. Het mintgroen dekte niet in een keer, deze had meerdere lagen nodig. Omdat het schilderen het meeste werk was deden ze dit samen.

De wens was om de handgreepjes te vervangen door leer maar dit bleek niet zo makkelijk. Keer op keer was de maat niet goed. Uiteindelijk besloten ze om de oude handgreepjes her te gebruiken en ook mintgroen te schilderen.

Steyn nam het behangen voor zijn rekening, en met de behangtips van caravanity is dit heel goed gelukt. Er werd ook hier gekozen voor een groentint. Bij het zitgedeelte wilden ze graag een wand van kurk zodat hier leuke kaarten en polaroid foto’s kunnen worden opgeprikt.

De kussens moesten ook nog een make over krijgen. Moeder werd ingeschakeld (altijd die gouden moeders..) Hier zijn ledikant hoeslakens gebruikt. Achterop zitten deze vast met knoopsgaten elastiek zodat je de stof indien gewenst nog wat strakker kan trekken.

Het hoofd en zijbord van het bed werd bekleed ook met hoeslakens, deze knipten ze op maat en tackte deze vast op de achterkant. Goedkoop en een groots resultaat.

Met schoolbord verf verfde Steyn nog een wandje naast de deur. Altijd leuk om eens een spreuk op te schrijven of je boodschappenlijstje.

De vloer uitkiezen vonden we het moeilijkste van het project. Onze voorkeur ging uit naar een houtlook maar deze konden ze niet echt vinden. De huidige vloer leek Steyn een echte eyecatcher voor onze caravan. Annika moest er echt even aan wennen maar het past er zo mooi bij!
Het op maat maken hiervan was nog wel een klusje, maar na het maken van een mal paste hij er vrijwel meteen in.

Er is ontzettend veel plezier beleeft aan deze pimpklus. Ze vinden het stiekem erg jammer dat het project klaar is. Wie weet komt er ooit nog een pimpproject als deze. Het zit in ieder geval al helemaal in het hoofd hoe die eruit moet komen zien.

De buitenkant van de caravan willen ze ook nog gaan aanpakken. Dus wordt vervolgd. Zoë krijgt o.a nog een officiële naamsticker en mooie strepen.
Maar eerst wordt er gekampeerd in Nederland, Kroatië en misschien gaat ze van de winter mee naar de sneeuw. Dan kan er lekker geskied worden en slapen in je eigen bed, ideaal! Maar eerst genieten en de spaarpot vullen.

En zo zag Zoë eruit voordat Zoë Zoë werd;