Campingtip: pareltje in de Dordogne

Het onderwerp is misschien al een keer de revue gepasseerd: ‘waar gaan we naar toe deze zomer?’. Al is het alleen maar voor de voorpret. Onze vakantie staat vast, we gaan caravanloos !!!! de hort op. Samen met de kids trekken we deze zomer drie weken door Sri Lanka. Tickets zijn geboekt, maar de rest staat nog helemaal open. Een heerlijk vooruitzicht. Denk nu niet dat ik ons Eribaatje de rug toekeer. Nee, in het voorjaar sleuren we haar weer lekker naar Zeeuws Vlaanderen en in het najaar volgen ongetwijfeld ook nog wat weekendjes weg naar mooie plekken. Voor iedereen die deze zomer la douce France in het hoofd heeft, hierbij mijn campingtip: Camping La Chatonniere in Jumilhac-le-Grand, Dordogne.

Wij zijn hier afgelopen zomer geweest en mocht je, net als wij, houden van een kleinere camping, aan het water, veel groen en ruime plaatsen met volop privacy, dan is dit jouw plekje. Bob en Erna (Nederlandse eigenaren) verwelkomen je van harte!

IMG_0817 IMG_0798

Welkom bij Camping La Chatonniere.  Zo zien de plaatsen eruit.

Schermafbeelding 2015-01-18 om 10.45.55 Schermafbeelding 2015-01-18 om 10.47.19

Daar sta je dan tussen de bomen, in de luwte. Met DIT uitzicht!

Schermafbeelding 2015-01-18 om 10.46.34 IMG_0803

IMG_2060 IMG_1509

Er zijn twee strandjes: een kleine en een grote. Ook is er voor durfals een fantastische rots om vanaf te springen (in het water) en kun je voor een appel en een ei een kano huren om de rivier af of op te varen. Het riviertje is fantastisch voor kinderen om te leren vissen en de omgeving is voor hen te gek om veilig op verkenning uit te gaan.

IMG_0815 Schermafbeelding 2015-01-18 om 10.46.58

Sanitair. Ook belangrijk! Maar geen zorgen, dit is picobello verzorgd en helemaal up to date!

IMG_0804 Schermafbeelding 2015-01-18 om 11.12.26

Er is een kleine ‘kinder’boerderij op de camping met een fantastisch varken en nog wat andere enthousiaste dieren. Je kunt er naar hartenlust fikkie stoken op de vuurplaats.

En ja, er is wifi, maar wel alleen in de buurt van de receptie. Eigenlijk vond ik dat wel weer een pré, want het is wel fijn even niet in de verleiding te komen om online te zijn.  De camping heeft een klein winkeltje met een prima brood-voorziening. En ook kun je er frietjes en andere lokale lekkernijen halen.

IMG_2131 IMG_0849

In de omgeving is genoeg te doen. Als je van vissen houdt, dan kom je op de camping zeker aan je trekken. Je treft voornamelijk kleinere vissen aan (niet -echt- eetbaar). We zijn ook een keer op forel gaan vissen in een vijver in de buurt. Naast de camping is een manege waar je hele leuke buitenritten kunt maken (ook voor de niet ervaren ruiter). Jumilhac zelf is een heel klein, rustig dorpje met een gigantisch kasteel als middelpunt. Leuk om er een middagje doorheen te dwalen en daarna iets te eten op het dorpsplein.

Conclusie: hou je van buiten leven, scharrelen, hoef je niet perse een zwembad en vinden jij (en de rest van je gezin) het prima om in een riviertje te zwemmen, dan is dit echt echt echt een top plek!