Van kindercaravan tot mijn-caravan

Annet Bos kocht een paar jaar geleden een oud Adriaatje uit 1984, zodat de kinderen er lekker in konden spelen in hun boomgaard. Ze bekleedde de sleurhut met allerlei vrolijke stoffen en de kids speelden er volop in. Maar kinderen werden ouder en vonden hun vertier elders. Annet vond dat het de hoogste tijd om het Adriaatje weer onder handen te nemen en de plek voor zichzelf te claimen. Een plek waar ze ongestoord kan lezen, schrijven, haken en muziek luisteren. En eveneens een plek waar ze op warme zomeravonden heerlijk kunnen mijmeren. Annet ging aan de slag en hield een dagboek bij.

Ontruimen, ontvetten, schuren en sauzen

Het thema van haar caravan werd bloemetjes en dus werd ze nog voor de makeover ‘Roza’ gedoopt. Dat werkt ook wel zo lekker, zo’n koosnaampje voor je nieuwe onderkomen. Daarna werd Roza ontruimd en sloeg ze aan het ontvetten en schuren om de wanden gereed te maken voor een goeie schilderbeurt. Daarna werd een primer op waterbasis aangebracht en maakte ze de muren af met krijtverf van Annie Sloan. Ze heeft de caravan voorzien van twee lagen primer en de wanden van drie lagen verf van Annie Sloan. Achteraf met niet helemaal het gewenste resultaat, want door de strakke fineerwanden komt de krijtverf niet goed tot zijn recht. Je blijft er strepen op zien en je kunt het niet goed schoonmaken. ‘Maar goed, het is wit’, besluit ze. De rest van de caravan (kasten en banken) heeft ze afgewerkt met watergedragen acrylverf van Histor. Deze verf dekte vrijwel meteen en gaf een super mooi resultaat.

Plakfolie en vinyl

Volgende stap was het aanbrengen van plakfineer. De caravan knapt daar direct van op, maar ook merkt ze de dag erop, dat ze iets beter had moeten ontvetten. De plakfolie laat op sommige plekken namelijk los en ze besluit de plakfolie te vervangen door een verf. Een restje vinyl dat over was, gebruikte ze voor de de vloer van de caravan.

Stofferen en stylen

Annet maakte bekleding volgens deze tips. De gordijnen heeft ze opgehangen aan een spiraal. En tot slot was het dan eindelijk tijd voor het leukste werk: het plaatsen van accessoires, kussens, kleden en andere prullaria. De finishing touch werd gedaan met wat restjes washi tape.

Wat een lekker eigen plekje!

Adria caravan gereed  Roza_zitje_na

Roza_na_keuken  roza_na_slaap  Adria_na

En de voor-foto’s!

Roza1 Roza2 Roza3