In juli en augustus wissel ik de caravans en campers even af met mijn favoriete recepten uit het Caravanity Camping Kookboek. Ik trap graag af met een van mijn favoriete gerechten: de gamba’s pil pil. Een heerlijk Spaans gerecht dat je bij de lunch kunt eten met een stokbroodje of ’s avonds met brood en een salade erbij.

Schermafbeelding 2015-07-02 om 20.56.28

Benodigdheden voor vier personen

– 35 à 40 rauwe gepelde gamba’s (je herkent ze aan hun grijze kleur)

– 4 teentjes knoflook

– 250 ml olijfolie extra vergine

– 100 ml witte wijn

– 1 tl paprikapoeder

– 20 cherrytomaatjes

– stokbrood

Verwijder de zwarte ader (het darmkanaal) en de staart van de gamba’s. Snijd de knoflook in dunne plakjes en meng door de olijfolie. Voeg de gamba’s toe en laat dit een kwartier tot een uur in de koelkast staan, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Doe alles in de koekenpan, voeg 100 ml witte wijn toe, de paprikapoeder en de cherrytomaten. Verwarm alles. De pil pil is klaar als de gamba’s roze kleuren.

Het stokbrood kun je heerlijk dopen in de knoflook-olijfolie.

Tip: hou je van pittig? Voeg een snufje chili- of cayennepeper toe. De smaak van knoflook neutraliseer je door wat gehakte verse peterselie of bieslook toe te voegen.