Toprecept: couscoussalade

Het zuiden van Nederland heeft nu ook ein-de-lijk vakantie en we trappen af met een goddelijk weekend. Daar hoort natuurlijk een lekker gerecht bij uit het Caravanity Camping Kookboek. Deze couscoussalade maak ik dit weekend klaar als side-dish bij de barbecue. Mijn dochter wordt 7 en dus komt tout la famille een vorkje meeprikken. Maar ook als je met minder personen bent, raad ik je aan om gewoon lekker veel klaar te maken. Je kunt het gerecht prima twee of drie dagen bewaren in de koelkast (dressing dan wel apart doen). De couscoussalade is heerlijk als lunch, lichte maaltijd of bij de picknick.

Couscoussalade

Benodigdheden voor 8 personen

– 500 g couscous

– 200 g cherrytomaten of een potje zongedroogde tomaten

– 2 rode paprika’s

– 2 stengels bleekselderij

– 1 komkommer

– 1 bakje saladeblokjes (bijvoorbeeld Apetina) of pakje feta

– 1 bakje gemengde ongezouten noten

– handvol rozijnen (of haal een complete bak studentenhaver in plaats van losse noten en rozijnen)

– honing-mosterddressing (zie p. 47)

– stokbrood

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen. Halveer de cherrytomaatjes en meng ze met de couscous. Snijd de paprika’s, bleekselderij en komkommer in kleine stukjes en voeg toe aan de couscous. Schep het hele bakje saladeblokjes of de feta erdoor. Voeg de noten en rozijnen toe. Meng tot slot de honing-mosterddressing door de couscoussalade. Lekker met stokbrood.