Maak een moodboard met Pinterest

Blogpost door Maartje Koning van In de Hippe Kip

Wat gaat het opknappen van een caravan toch een stuk fijner als je werkt met een moodboard; een collage van beelden die dienen als leidraad bij het inrichten van je caravan. En wat is Pinterest dan een uitkomst! Scheurde ik voorheen altijd de VT-wonen leeg, nu is het laptop op schoot en pinnen maar. Wat een inspiratie! Pinterest werkt redelijk verslavend, dus wees gewaarschuwd, want voor je ‘t weet zit je de hele avond te pinnen… Je kunt Pinterest gebruiken op je laptop maar ook als app op je smartphone, handig!
Hier wat tips:
– Ik werk zelf altijd het liefst met een verborgen bord, dit kan niemand zien dus je kunt gewoon lekker je gang gaan. Later kun je altijd beslissen of je dit bord openbaar maakt of niet.
-Pin niet alleen sfeerbeelden maar bijvoorbeeld ook stoffen, meubels, verfkleuren.
– Je kunt ook eigen foto’s uploaden naar Pinterest. Zie je iets moois een winkel? Maak er een fotootje van en pin het vervolgens op je eigen bord
– Samen pinnen? Dat kan. Je kunt iemand uitnodigen om mee te pinnen op een gezamenlijk bord. Handig als je een opknapproject samen met een iemand anders doet
– Ook handig; installeer de pin-button in je browser. Met deze knop kun je afbeeldingen rechtstreeks vanaf het Internet op je bord kunt plaatsen.

Heb je genoeg beelden? Maak dan een selectie van de mooiste beelden die de sfeer het beste tot uitdrukking brengen en kopieer deze naar bijvoorbeeld PowerPoint. Photoshop is natuurlijk uitgebreider maar ik vind zelf PowerPoint een prima programma om mee te werken en het zit praktisch op elke laptop. Maak een mooie collage maar let wel op eenheid wat betreft sfeer en stijl. Is het bord klaar? Zorg er dan voor dat je tijdens het opknappen en inrichten de sfeer van het bord in je achterhoofd houdt. Je zult zien dat het werkt!

Succes!

P.s. Benieuwd hoe de caravans zijn geworden? Je kunt ze vinden op mijn site.

moodboard stacaravan 2

 

moodboard lander graziella

 

moodboard otten speurder

 

Online moodboard huidig project work in progress stacaravan huidig project