Project Dethleffs #2: Moodboard

Hallo allemaal, leuk dat jullie weer meelezen! Hier weer een nieuwe aflevering van Project Dethleffs. Gisteren kreeg ik het verlossende telefoontje dat onze caravan volgende week ein-de-lijk mag worden opgehaald bij de garage. Op een paar kleine dingetjes na was ‘ie in orde, dus we kunnen aan de slag!

Negen van de tien kampeerders die ons hun creaties doorsturen, vertellen dat ze eerst zijn begonnen met een moodboard. Een goed moodboard vind ik zelf heel belangrijk, want zo weet je in de basis met welke kleuren en stijlen je rekening moet houden wanneer je bijvoorbeeld gaat schilderen of een nieuwe vloer legt. Daarnaast is het wat mij betreft ook de ultieme vorm van voorpret. In de afgelopen weken dat de Dethleffs even weg was, kon ik op afstand in ieder geval alvast verder.

Hoe maak je een moodboard voor je caravan?

Een veelgebruikt medium is Pinterest. Daar kun je plaatjes (pins) van anderen opslaan (pinnen), of zelf iets uploaden. De een haalt veel inspiratie uit sfeerbeelden, de ander vind het juist een handige tool om productfoto’s naast elkaar te zetten om te kijken of bepaalde dingen met elkaar matchen (ikzelf ben daar één van). Daarnaast kun je op Pinterest ook heel goed terecht voor DIY tips, klus- en kampeerhacks.

Het moodboard hieronder heb ik gemaakt van Canva, een soort designtool dat je zowel betaald als gratis kunt gebruiken. Waar je bij Pinterest eindeloos door kunt gaan, heb je hier alleen ruimte voor de plaatjes die je écht heel mooi vindt. Mijn tips is om in het midden te beginnen met een beeld dat 100% weergeeft wat je voor ogen hebt voor je camper of caravan – vanuit daar kun je bijpassende plaatjes zoeken die dat ondersteunen.

Bohemian Paars

Tja, dan mijn moodboard. Een specifieke stijl zoals Ibiza, Scandinavisch of Naturel heb ik niet echt in gedachte, dus ik noem het maar Bohemian Paars. Lekker zomers, bloemig, paar natuurlijk tinten maar met paars als hoofdtoon. Lila is echt een van mijn lievelingskleuren, en toevallig ook nu een ontzettende trendkleur dus dat komt goed uit qua shoppen. Mocht je je nou afvragen of mijn man hier nou ook op zit te wachten – die is gelukkig niet vies van een beetje roze en paars :).

Credits: Stofstaaltjes – NoFruit | Poster – Juniqe | Strandtas – Fabienne Chapot | Kussen Stippen & Vis – Imbarro | Beddengoed – H&M Home | Gebloemd Kussen – H&M Home | Rond Kussen – IKEA

Mijn inspiratie komt vooral uit producten die ik online of in winkels ben tegengekomen en die ik mooi vond. Daarnaast zie ik tijdens het schrijven van de Caravanity blogs natuurlijk ook veel toffe dingen voorbij komen die ik heb onthouden. Zo past de kleur verf in de caravans van Caravan Koos en Mrs. Carpaccio goed bij wat ik in gedachte heb. Bij de caravan van LieFe vind ik de accessoires heel tof, en caravan Simmer van Jildau is in zijn geheel gewoon mijn all-time favoriet.

Kleurstaaltjes

In het moodboard zie je ook een setje met kleurstalen. Die zijn voor de kussens: volgende week komt er namelijk een mooie set kussens en kussenhoezen van NoFruit binnen. Helaas ben ik niet super handig met de naaimachine, dus toch besloten om die op maat te laten maken. Welke van de drie kleuren ik heb gekozen? Dat vertel ik de volgende keer. Want wat is een blogserie zonder een goede cliffhanger? 😉