Ik ga op reis en ik neem mee…

Blogpost door Charlotte, van Madame Charlotte

Een paar dingen zodat ik altijd en overal iets lekkers te eten kan maken. Ook allemaal prima onderweg te kopen natuurlijk, maar net zo makkelijk om mee te nemen.

  • een fles lekkere lichte olijfolie voor in de salade en als bakolie.
  • een pepermolentje met peper
  • knisperend zeezout als Maldon of Fleur de Sel
  • een paar uien, een bolletje knoflook en een citroen of twee
  • gedroogde pasta
  • tomaten in blik
  • een blikje ansjovisfilet
  • een bouillonblokje

caravanity-reis

Thuis bewaar ik al mijn voorraden in glazen flessen en mandjes. Maar die sleep ik niet mee op reis. De opbergbakken van van Mepal zijn mooi transparent, lichtgewicht en perfect afsluitbaar tegen ongedierte. Afhankelijk van wat je onderweg nog tegen komt, maak je met deze ingrediënten de lekkerste pasta’s

 

Het pasta rode saus-recept

3 eetlepels olijfolie

1 flinke ui, of 2 kleintjes, fijngesneden

2 ansjovisfilets

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1 blik tomatenblokjes, mogen zeker zomers ook 5 zongerijpte tomaten in blokjes zijn,

Optioneel, wat tijmblaadjes, rozemarijn of salie. Als dat toevallig in de berm groeit. Zonder is ook prima

Pasta

Fruit de ui in de olijfolie, schep als de ui glazig ziet de ansjovisjes en de knoflook erbij. Laat de ansjovisjes zachtjes smelten. Schep er dan de tomatenblokjes erbij, eventueel fijngesneden verse kruiden en nog een glas water. Laat minstens een kwartiertje zachtjes doorkoken. Als je een tweede pitje hebt kook je intussen de pasta beetgaar. Je kunt ook na een kwartier de saus even opzij zetten, ondertussen de pasta koken, afgieten en de tomatensaus door de hete pasta roeren.

Lekker met wat geraspte kaas.
En nog wat alternatieven en tips

  • Heb je tijd? Steek dan je BBQ aan. Laat de saus op laag vuurtje pruttelen. Grill op de hete BBQ wat worstjes voor bij de pasta
  • Maak er een groene salade bij, die kun je op smaak maken met olijfolie, citroensap, peper & knisperend zout
  • Of grill wat garnalen en wat venkel. Schenk een scheutje wodka of pastis door je tomatensaus. Serveer de garnalen met de venkel en eventueel wat blaadjes rucola, die kun je vaak wild plukken
  • TIP: ik koop op vakantie vaak verse bosjes kruiden op de markt. Alles wat ik niet direct gebruik hang ik aan een touwtje te drogen voor een volgende keer
  • TIP: ansjovis is een geweldige smaakmaker, eet de rest van de filetjes met een stukje brood of op een gekookt eitje als voorafje bij de borrel
  • Ook neem ik altijd vast wat bloem mee. Zo kun je, als je geen brood hebt, met een ei en wat melk altijd verse pannenkoeken bakken.
  • En popcorn voor de lekkere trek. Een pan met deksel, olie en wat zout is genoeg voor een lekkere snack, of als je toch een vuurtje stookt. Gebruik dan deze geweldige popcornpan.