Review: Campingaz 360 Grill

Van de zomer mochten we van Campingaz hun spiksplinternieuwe 360 Grill uitproberen. Als de beroepschaoten die we zijn kwamen we daar in de herfst pas aan toe. Maar hey, wist je dat het in het najaar eigenlijk ook hartstikke leuk is om te barbecuen?

Laten we het eerst eens hebben over deze kekke 360 Grill. Deze dankt zijn flitsende naam aan de plaat die je om kunt draaien. Aan de ene kant een grill waar je op kunt barbecuen, aan de andere kant een bakplaat. Ik hoor je denken: dat kunnen de meeste ‘skottelbraais’ toch ook? Maar het leuke van deze grill is dat je de gasbrander onder de plaat ook kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om een pan water op te zetten, of de fluitketel. En dat biedt mogelijkheden.

COMPACT

De grill bestaat uit een aantal onderdelen, maar je zet hem vrij snel in elkaar. Het fijne is dat je hem hierdoor ook goed kunt schoonmaken. Er zit een handige tas bij, dus je kunt hem relatief compact opbergen en meenemen. Ik zeg relatief – voor de gemiddelde kampeerder is elk extra tasje er één teveel en weer iets waarvan je niet weet waar je het moet laten. Maar ik verzeker je: deze grill is de bergruimte zeker waard. Je zou ‘m kunnen zien als vervanger van zowel een barbecue als de braadpannen waar je normaal mee bakt. En door de pannendrager zou hij zelfs je gaskooktoestel kunnen vervangen. Nadeel is wel dat je maar één kant tegelijk kunt gebruiken, dus laat je spullen thuis dan wordt het wel passen en meten met eten. Maar dat is juist het leuke aan kamperen, toch?

CAMPINGGOURMET

Judith maakte er een lekkere vegetarische hap op tijdens het klusweekend en was blij verrast over hoe gebruiksvriendelijk deze grill is. Met een wijntje erbij was het heerlijk vertoeven in de herfstzon. Draai je de plaat om, dan zou je bijvoorbeeld ook lekker pannenkoeken kunnen bakken. Met een beker warme chocomel erbij (we denken alvast mee). Vier je Kerst op de camping? De grill kan ook op tafel dus ehh… campinggourmet anyone?

De Campingaz 360 grill is o.a. verkrijgbaar via Coolblue. Extra tip: lekkere recepten haal je natuurlijk uit ons toffe kookboek 😉