Verf je caravan met krijtverf

Wij hebben ons kleine Eribaatje nu twee jaar en ondanks dat we de metamorfose geslaagd vinden, bleef ik mij storen aan de wanden. Dat lelijke gele flexibele vinyl aan de muur, was een doorn in mijn oog. Maar ja, verven met wat hardere verf, zoals acrylverf, is geen optie. Dan breekt de verf uiteindelijk en is het resultaat nog lelijker. Na het lezen over de flexibele krijtverf van Vintage Paint van De Oude Bank (en een positieve ervaring van een Caravanity-vriend), durfden we het toch aan. En ik moet zeggen dat ik positief verbaasd ben over het resultaat.

Over de krijtverf van Vintage paint

Vanwege de naam (vintage) en de staaltjes die ik kreeg, was ik bang voor een ‘vintage’ resultaat. Maar nee: met een roller zet je de verf super strak op de wandjes. Net zo strak als met gewone watergedragen acrylverf. De structuur is wel iets meer open, maar als je de verf naderhand in de was zet en even uitwrijft, is de verf super strak, sterk en flexibel. Nog een paar voordelen: je hoeft niet te ontvetten (heb ik wel een beetje gedaan overigens) en je hoeft ook niet te schuren. Lijkt wel een geschenk uit de hemel en ‘too good to be true’? Ik heb een nadeel kunnen ontdekken en dat is dat ik wel vier lagen nodig had om de boel echt goed te laten dekken. Je kunt de verf heel makkelijk bestellen bij De Oude Bank. Bel of mail ze als je vragen hebt, ze helpen enorm graag.

Voor en na: het muurtje bij de deur

IMG_1282_2

Krijtverf caravan | caravanity5

Voor en na: een doorkijkje 

IMG_1286

Krijtverf caravan | caravanity7

 

Wat we verder nog aanpakten

Ook was het tijd voor een nieuw hoesje om de zitkussens van de bank. Het donkerblauw alleen vond ik een tikje te saai en te donker, zeker na het zien van jullie caravans ;-). Ik deed het simpel, aan de hand van deze blogpost. Verder leek het mij tof om wat details aan te brengen. Hiervoor gebruikte ik de sprays van Edding. Zij hebben gigantisch veel toffe kleurtjes en je vindt altijd wel iets wat bij je caravan past. Ik spoot de haakjes van de gordijnen, de haakjes aan de muur en de tafelpoot. Alles in precies dezelfde kleur als de vloer.

Details met edding spray | Caravanity

 

Krijtverf caravan | caravanity8

Voor en na: het kleine zitje (check de tafelpoot en de stoffering van de bank)

IMG_1286

Krijtverf caravan | caravanity6

Ook bracht ik weer wat Masking Tape aan op de wanden en de kast, voor wat extra kleuraccenten. Onze eerste caravan was bedolven onder de Masking Tape en ik wilde daar iets van terugbrengen in deze caravan. Dat is gelukt, maar de tape op de flexibele wanden hangt er niet echt mooi bij. Ook al zie je het niet op de foto, hij ribbelt behoorlijk. Dus die gaat er waarschijnlijk wel af.

IMG_5476

Krijtverf caravan | caravanity3

 

En zo stonden we er bij…

En zo stonden we er bij…

dit weekend, op camping de Wachtsluis. Wat een goddelijk weer. We gingen met de kids naar Bever om een nieuwe tent uit te zoeken, er stonden zoveel verschillende tenten dat de keuze erg moeilijk werd. Hun oude tentje was inmiddels 15 jaar intensief gebruikt en deels opgevreten door inheemse knaagdieren in Nieuw-Zeeland. Ze kozen voor dit strakke fel groene (en vrolijke) exemplaar van Vaude. Een kwalitatief tentje met maar liefst twee ingangen, waar we weer jaren mee vooruit kunnen. Zowel naast de caravan of solo.

IMG_5474

Toegift: onze kampeerhond Flint

Vanaf nu gaan we met z’n vijven op vakantie. Kooikerhondje Flint hoort sinds een week bij ons en is meteen mee gaan kamperen. Wat een succes en wat een koning is hij nu al!

Kampeerhond flint Caravanity