Riad op pootjes

Blogpost van Maartje Koning van Indehippekip.nl

Toen mij dit voorjaar een stacaravan te koop werd aangeboden moest ik wel even diep nadenken….Had ik wel tijd (en zin) om weer zo’n uitgebreid klusproject aan te gaan? Maar ik kon het toch niet laten. Gelukkig had ik dit keer niet te maken met een compleet donkerbruin interieur, dat scheelde. Maar ja, van het grijswitte houtwerk werd ik ook niet echt vrolijk, dus eerst alles maar weer wit geverfd, inclusief de wanden.

Stacaravan Vledders | Caravanity 7
Stacaravan Vledders | Caravanity 6

Vloer vervangen

Daarna de oude vloerbedekking er uit, het rook gelijk een stuk frisser! De oude vloerbedekking heb ik overigens niet gelijk weggegooid maar op het nieuwe vinyl gelegd en met een potlood omtrokken. Daarna heb ik de vorm uitgeknipt met een schaar en klaar! Het nieuwe vinyl kon zo de caravan weer in. Nou ja, zo… Zorg er voor dat je niet te ruim uitknipt anders past het niet goed en blijf je bijknippen. Heb je per ongeluk te krap geknipt? Los het dan op met een extra plintje.

 

Stijl

Dit keer geen weelderige bloempatronen op de kussens en de gordijnen maar blauwe en zwarte (etnische) prints. Met de behangetjes ben ik flink los gegaan; sterren in de kinderkamer, stippen in de slaapkamer en tegeltjes in de keuken. In de woonkamer stuitte ik op kitscherige open kastjes met boogconstructies. Zin om alles te slopen had ik niet, dan ook hier maar een behangetje in. Het resultaat had haast iets Oosters, juist een sfeer die ik graag wilde. Probleem opgelost.

 

Kringloopvondsten

Ook in deze caravan weer veel kringloopvondsten. Toch altijd leuk als je een Marokkaanse hanglamp voor €4,- op de kop kunt tikken én je interieur wordt er een stuk unieker door.

De caravan is overigens te huur op camping de Vledders, heeft 3 slaapkamertjes en geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen.

Stacaravan Vledders | Caravanity 4 Stacaravan Vledders | Caravanity 5 Stacaravan Vledders | Caravanity 1 Stacaravan Vledders | Caravanity 2 Stacaravan Vledders | Caravanity 3