Van tent naar Kip

Joan en haar gezin waren rasechte tent-kampeerders. Tot ze een tweeling kregen en de eerste jaren een vakantiehuisje al een logistieke uitdaging vonden. Laat staan in een tent. Maar eens een kampeerder, altijd een kampeerder. En dus begon het al snel weer te kriebelen. Vorig jaar togen ze met de jonge tweeling van net 3 jaar naar Zuid-Frankrijk en dat werd helaas geen daverend succes. En toen kwam deze caravan! Een Kip Cavalier uit 1973 voor €625,-.

Maanden werk

Ze grapten over maanden werk aan techniek en interieur. Maar dat bleek geen grap. Want het houten frame was in alle hoeken rot, de dissel en wielen waren verroest, de banden al 10 jaar aan vervanging toe, de verlichting kapot, gas en elektra waren uit 1975, op de waterslang stond geen datum… Het interieur was origineel(!): bruin, oranje en groen. Dus veegden ze, na een winter plannen en moodboards maken, de agenda in april leeg en besteedden ze elk vrij uur aan hun vakantiehuis op wielen. De deadline: hun vakantie in de derde week van mei.

Uren Googlelen
De man van Joan verving het frame, spoot de dissel opnieuw, verving verlichting, elektra, gas en water, repareerde de balgpomp, zocht en vond nieuwe ventilatieroosters, bouwde een koelkast in en paste kasten aan. Joan mocht de velgen spuiten, roosters plaatsen, deuren met gaten repareren, vier lagen schilderen (twee lagen primer en twee aflak) en een nieuwe vloer leggen. En uren googlelen naar materialen, zoals een telescopische tafelpoot… Nofruit maakte de nieuwe bekleding voor de kussens, haar schoonmoeder de gordijnen en PB14 de leren handgreepjes.

Het is nog niet helemaal af, maar Joan en haar man hebben het gedroomde vakantiehuis, dat ze gewoon kunnen “parkeren” op een camping met zwembad of meer.

 

Voor & Na

Voor & Na van het andere zitje

De grote zit nogmaals…

De keuken

De ‘tegeltjes’ in de keuken stempelde Joan zelf. Ze printte patroontjes uit, knipte uit heel dun foam de stempel en plakte dit op een houten plankje. Hoe inventief is dat!

De kleine zit met twee kinderbedden

Voor de tweeling maakte Joan met 2 planken en een set bedhaken een afscheiding waarbij ze allebei een eigen bed lijken te hebben

 

En buiten…