Tiny Houses

Leven op de vierkante meter. Dat is wat wij als kampeerders doen. En hoe klein het ook is, het geeft ons een vrij gevoel. We hebben alles bij de hand, we ‘ontspullen’ en hebben meer tijd voor de dingen die we graag willen doen. Steeds meer mensen zien de charmes in van vakantie vieren op deze manier. Maar het hoeft niet bij vakantie vieren te blijven. Steeds meer mensen wonen namelijk in een tiny house.

Permanent wonen op de vierkante meter. Of zoals Monique van Orden, schrijfster van het boek Tiny Houses, zo mooi zegt: minder huis, meer leven. Ik vind het een zinnenprikkelende ondertitel van het boek. Want zo is het natuurlijk wel. Nu kan ik hier heel filosofisch mijn mening delen met jullie, maar het is het allerleukste om er zelf eens goed over na te denken. Besteed er maar eens een avondje (of meer) aan. Zou jij uit kunnen met een kleinere woning? Wat zou het jou brengen? Waar zou je tegenaan lopen?

In Tiny Houses laat Monique aan de hand van 25 waanzinnige huisjes zien wat de pioniers dreef om deze stap te nemen en hoe het ze bevalt. Ze openden hun huis, zodat jij kunt zien hoe je kunt leven op de vierkante meter. Ook staan er tips en tricks in voor als je je verder wilt oriënteren. De foto’s zijn waanzinnig, de vormgeving ook  en de teksten zijn lekker losjes geschreven. Een dikke vette aanrader dus…