Neutraal testgebied

Remco en Stephan hebben een fan-tas-ti-sche stacaravan op Bakkum. In zo’n stijl waarvan wij zelf alleen maar zouden dromen, want om het zo bij elkaar te sprokkelen… daar moet je talent voor hebben! De kleuren zijn waanzinnig op elkaar afgestemd en als je buiten zit wil je simpelweg niet meer opstaan. Wat een lekker sfeertje.

Stephan vertelt: “het moment dat je het camping terrein op rijdt valt er een totale rust over je heen. De welkome ontspanning glijdt als een comfortabele fleece-denken over je heen.”

In de stacaravan vinden hij en Remco rust en komen ze samen met vrienden om te genieten van bos en zee, drinken ze soms net een glas wijn teveel, lachen ze om de brutale meeuwen die het op ons eten gemunt hebben, kijken ze in alle rust naar de voorbij rennende eekhoorntjes met hun parmantige pluimstaartjes, en hebben ze mooie gesprekken terwijl de zon achter de bomen verdwijnt om plaats te maken voor een donkere serene nacht.

“Het idee van een caravan is ontstaan omdat wij nog niet samenwoonden, maar wel iets wilden dat van ons samen is. Een neutraal ‘testgebied’, zo zou je het kunnen noemen. Remco is gek op bos en ik ben gek op de zee – de stacaravan op camping Bakkum brengt dat alles prachtig samen zonder dat we concessies hoeven te doen.”

Om er echt een plekje voor hun samen van te maken, hebben ze veel tijd en energie in de caravan gestoken. Ze hadden een helder beeld van wat het moest worden: eigen, rustig, comfortabel, verzorgd maar ook vriendelijk waardoor vrienden -graag geziene gasten- zich welkom voelen. Maar het moest binnen een afgepast budget. Omdat de caravan in een bosrijk gebied staat hebben ze voor verschillende groentinten gekozen. Zo haal je het bosrijke buiten een beetje naar binnen, en andersom.

Het interieur is een combinatie geworden van prachtige kringloop vondsten, resultaten van oneindig zoeken op marktplaats, kerstcadeaus, low budget winkels als Ikea, Action en Xenos. Remco en Stephan hebben de caravan een paar jaar geleden aan het einde van het seizoen gekocht, dat gaf ze een halfjaar de tijd om alles met zorg uit te zoeken. Toen alles op een zonnige dag in maart uit de dozen kwam leken de spulletjes als een fijn en vrolijk puzzeltje in elkaar te vallen. Het eindresultaat is helemaal geworden wat het moest zijn.

“Beetje over dé top voor een camping, maar iets waar we ontzettend blij mee zijn, is een prachtige reproductie uit het Rijksmuseum (zie het schilderij in de slaapkamer). Zij hebben veel van hun schilderijen op hoge resolutie online staan. Zo ook 1 van mijn favoriete schilderijen. Deze 1 bij 2 meter reproductie, heb ik tijdens een Groupon aktie voor nog geen 19 euro op canvas laten afdrukken. De bosrijke afbeelding en prachtige groentinten werken fantastisch in het interieur en lijkt alles samen te brengen.”

Of het ‘samenwonen’ tot nu toe goed bevalt? Zeker weten! Zo goed zelfs, dat het stel inmiddels de volgende stap heeft durven zetten en samen een huis heeft gekocht. Ook dat wordt intensief verbouwd, dus kan de stacaravan meteen handig als tijdelijk huis fungeren. Maar hoe mooi het huis ook wordt, naar Bakkum blijven ze altijd terugkeren.