Remco en Stephan hebben een fan-tas-ti-sche stacaravan op Bakkum. In zo’n stijl waarvan ik zelf alleen maar zou dromen, want om het zo bij elkaar te sprokkelen… daar heb ik het talent helaas niet voor. De kleuren zijn waanzinnig op elkaar afgestemd en als je buiten zit wil je simpelweg niet opstaan. Wat een lekker sfeertje.

Stephan vertelt: ‘Het moment dat je het camping terrein op rijdt valt er een totale rust over je heen. De welkome ontspanning glijdt als een comfortabele fleece-denken over je heen.

In onze sta-caravan vinden we rust, komen we samen met onze vrienden, genieten we van bos en de zee, drinken we soms net een glas wijn teveel, lachen we om de brutale meeuwen op ons blikken dak die het vaak met groot succes op ons eten hebben voorzien,  verbazen we ons over de vindingrijkheid van de voorbij rennende eekhoorntjes met hun parmantige pluimstaartjes, en hebben we mooie gesprekken terwijl de zon achter de bomen verdwijnt om plaats te maken voor een donkere serene nacht.

Het idee van een caravan is ontstaan omdat wij nog niet samenwoonden maar wel iets wilden dat van ons samen is. Een neutraal ‘testgebied’ zeg maar. Hij is gek op bos en ik ben gek op de zee, een sta-caravan op camping Bakkum brengt alles prachtig samen zonder een concessie te hoeven doen –  een eigen plekje, bos en zee .

Dat dit het eerste plekje voor ons samen moest worden, zorgde er ook meteen voor dat we veel energie en tijd hebben gestoken in de caravan.

We hadden een helder beeld van wat het moest worden: eigen, rustig, comfortabel, verzorgd maar  ook vriendelijk waardoor onze vrienden -die we ook daar ontzettend graag zien- zich welkom voelen. Maar het moest binnen een afgepast budget. Omdat de caravan in een bosrijk gebied staat hebben we voor verschillende groentinten gekozen. Zo haal je het bosrijke buiten een beetje naar binnen en andersom.

Het interieur is een combinatie geworden van prachtige kringloop vondsten, resultaten van oneindig zoeken op marktplaats, kerstcadeaus, low budget winkels als Ikea, Action en Xenos. Of met een groot geduldig wachten tot dat wat je zo mooi vind in de soms wat duurdere winkels in de uitverkoop komt. We hebben de caravan een paar jaar geleden aan het einde van het seizoen gekocht dus dit gaf ons zes maanden om de spullen met zorg en visie te verzamelen tot het nieuwe seizoen weer van start zou gaan. Toen alles op een zonnige dag in maart uit de dozen kwam leken de spulletjes als een fijn en vrolijk puzzeltje in elkaar te vallen. Het is het geworden wat het moest zijn.

Beetje over dé top voor een camping, maar iets waar we ontzettend blij mee zijn, is een prachtige reproductie uit het Rijksmuseum (zie het schilderij in de slaapkamer). Zij hebben veel van hun schilderijen op hoge resolutie online staan. Zo ook 1 van mijn favoriete schilderijen. Deze 1 bij 2 meter reproductie, heb ik tijdens een Groupon aktie voor nog geen 19 euro op canvas laten afdrukken. De bosrijke afbeelding en prachtige groentinten werken fantastisch in het interieur en lijkt alles samen te brengen.

Alles is ons zo goed bevallen dat we inmiddels ook de volgende stap hebben durven zetten want we hebben nu zelfs samen een huis gekocht. Tijdens een intensieve verbouwing zal de caravan ook ons tijdelijke huis worden. Maar ook daarna blijft Bakkum’, vertelt Stephan.

Ben je net als ik ook zo ondersteboven van het interieur? Volg Stephan dan op Instagram : @the_thriftshop_hunter

 

Buiten

Binnenkomen bij een klein zitje en de riante living

  

De keuken

De slaapkamer