Caravanity Happy Campers

Door de grote vraag naar het boek is Happy Campers op dit moment uitverkocht! We hopen jullie snel blij te kunnen maken met een nieuwe druk – hou onze socials in de gaten voor een update.

Femke maakte dit boek samen met fotografe en vriendin Marijn de Wijs. Marijn werkt inmiddels al tien jaar als freelance fotografe, wat als kind al een droom van haar was. Ze werkt aan mooie projecten op bijzondere plekken met echte mensen. We werkten al eerder samen aan producties voor een van de mooiste merken in Nederland, maar het was geweldig om nu aan Caravanity te werken. En wat een pret hebben ze gehad! Ze werkten knetterhard, sliepen een nacht in de bijzondere Pachamama op camping Buitenland en in een tenthuisje op camping De Lakens, aten heerlijke pizza op camping De Lievelinge en warmden zich op met koffie en thee op Camping Morgenrood toen we daar stonden in de vrieskou. Ze hebben gelachen –als een boer met kiespijn- om de slagregens tijdens een shoot, hebben onze zegeningen geteld om de zonnestralen die ineens doorbraken op een ijskoude winterdag en gingen zeer tevreden knock out na het fotograferen van zestien caravans en campers in twee dagen.

Hoe bijzonder en leuk het maken van dit boek ook is, het grootste feest zat hem in de reacties van iedereen die in dit boek staat en wilde staan. We hebben meer dan 200 laaiend enthousiaste inzendingen gekregen op de vraag: ‘wie wil met zijn mooie caravan of camper in het nieuwe Caravanity boek komen?’. Tweehonderd! Daar word je dus heel blij van.

Toen eenmaal de selectie gemaakt was, moest iedereen komen opdraven naar de plekjes die wij in gedachten hadden. Sommigen moesten hiervoor van Friesland naar Brabant en anderen van Drenthe naar Noord-Holland of vice versa komen. We hebben zelfs twee caravans uit België en Duitsland! En natuurlijk ging er onderweg ook wel eens wat mis. Een dakraam dat zomaar van de caravan waaide en Claire stond zelfs drie uur in de stromende regen bij drie graden boven nul te wachten op een nieuwe band van de ANWB. Maar geen geklaag, bij niemand. Integendeel. Iedereen komt enthousiast en vrolijk de auto uit rollen. Regen? ‘Kan gebeuren, kom we pakken een bakkie tot het is overgewaaid’, zei de een. Wachten? ‘Ik zit hier heerlijk met mijn krantje, neem je tijd’, zei iemand anders. Wat zijn we toch relaxed met z’n allen op de camping!

Grootse indruk maakte ook de trots waarmee gesproken wordt over de caravan of camper. Sommigen caravans en campers hebben zelfs namen en anderen worden met zoveel liefde en aandacht gekoesterd, dat je bijna denkt dat we met z’n allen knettergek geworden zijn. Misschien is dat ook wel een beetje zo, maar dit ‘gedoe’ met die caravans en campers zorgt er wel voor dat we lol hebben, creatief bezig zijn met elkaar, ons thuis voelen op wielen en de –over het algemeen- nogal saaie grijs-blauwe campingwereld heel veel meer kleur geven.

We hopen dat dit boek jou de inspiratie geeft om ook aan de slag te gaan. Niet teveel nadenken, maar koop gewoon die caravan of camper. Haal een pot verf en maak er je eigen huisje van. Wedden dat je er plezier van hebt? En voor iedereen die deze fase al voorbij is: heel veel plezier met het gluren bij de buren.