Kobus, de campervan

Ik volg @kobusthecampervan al een tijdje op Instagram. Een aanrader, want ze maken een geweldige trip met een dito camper. Myrle vertelt: ‘Een camper iets voor ons? Wij zagen dat als iets voor ná je pensioen. Je weet wel, zo’n onbetaalbaar stijlloos geval met dito interieur. Tot ik op de homepagina van Marktplaats een camper zag staan voor een leuk bedrag. Kon dat dan? Een betaalbare camper? Toen we verder gingen kijken en bleek dat de eigenaar de camper van binnen heel leuk had opgeknapt, begonnen we de mogelijkheden te zien. Zo kan het dus ook! Hiermee begon de zoektocht naar een eigen ‘tiny house on wheels’. ‘

‘We wilden graag een camper waarmee we volledig zelfvoorzienend zouden kunnen zijn. Dat is bij de meeste campers gelukkig best eenvoudig, maar we vonden deze ook best groot en lomp. Toen we ineens een kampeerbus voorbij zagen komen die ook aan onze eisen voldeed en toevallig op een camping in de buurt stond, zijn we dan ook direct gaan kijken. We waren meteen verliefd! Deze bus had alles: een comfortabele zit, een keuken, schoon- en vuilwatertank, een buitendouche en zelfs een inimini wc ruimte met wastafeltje.

En zo kwamen wij dus tot een vrij spontane aankoop van onze kampeerbus, die we vervolgens Kobus (ko is Japans voor ‘klein’, dus kleine bus) doopten. Ik wist meteen al dat ik er van binnen een echt mini huisje van wilde maken, met dezelfde stijl als ons eigen huis. In drie (!) dagen hebben we het hele interieur een makeover gegeven en daarna zijn we op pad gegaan. Van tevoren hadden we niet bedacht dat we zoveel bekijks met Kobus zouden hebben. Veel mensen komen even langs voor een praatje en om even binnen te kijken.

Natuurlijk hebben we nog meer plannen met Kobus. We willen onder andere de buitenkant onder handen nemen, en wellicht een nieuw vloertje leggen en houten betimmering op het plafond maken. Maar eerst gaan we deze zomer een paar mooie trips maken en genieten van de vrijheid van ons tiny house on wheels! ‘

Het zitje opgemaakt tot bed.  

De supergave keuken

Doorkijken vanuit de keuken naar de alkoof