Zoet Snoepje

Het is vrijwel onmogelijk dat je Jiska’s roze caravan nog nooit hebt ‘gespot’. Op het Pimpplein in 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht viel haar roze snoepje op tussen de andere gepimpte caravans. En ook op alle Pimpfestivals is Jiska’s rijdende snoepwinkel je ongetwijfeld opgevallen. Ik houd wel van zoet, ook van snoep op z’n tijd, maar vooral van zoet roze.

Jiska van Minnen wist een ding zeker, nadat ze in een tijdschrift een roze caravan zag met 4 vriendinnen op het dak;  ‘Dat wil ik ook! ‘. Concrete plannen met wat ze met de caravan zou gaan doen had ze destijds nog niet, maar hij moest en zou roze worden.

KADOOTJE

Haar handige broer heeft haar Eiffelland 300 uit 1980 omgetoverd tot een zoet snoepje. (kleur: Kadootje van Histor). De gehele buitenkant is geverfd met een roller en ziet er zeer strak uit. Het meeste werk was het voorwerk (ontvetten, schuren, afplakken, etc.)

De binnenkant heeft Jiska voor het grootste deel zelf gepimpt. Een nieuwe vloer werd over de bestaande vloer gelegd. Ze heeft zich uitgeleefd met verf. Moeders heeft het naaiwerk op zich genomen voor de kussens en de gordijntjes. De tafels zijn bekleed met tafelzeil en vastgeniet.
De planken onder het raam had de vorige eigenaar bedacht. Wat een topidee om op deze manier eenvoudig wat extra opberg ruimte te creëren voor op de camping of in dit geval op bijvoorbeeld een braderie.
De plank bij het achterraam is in opdracht van Jiska gemaakt. Briljant!

SNOES

De caravan werd gedoopt met de naam ‘Snoes’. Jiska is een echte creabea en gebruikte ‘Snoes’ voornamelijk voor evenementen om o.a  creatieve workshops te geven onder de naam Leuk & Zo . Sinds 2015 is het een snoep verkoop caravan geworden. Met overheerlijk oud Hollandse snoep.

In december 2017 heeft ‘Snoes’ een mega kras op haar zijkant opgelopen, wat een enorme klus was om weer strak te krijgen. Jiska heeft toen besloten om voor een nieuwe look en naam te gaan; ‘De Snoepkoets’.

Nu de buitenkant een pimpbeurt 2.0 heeft gekregen, jeuken Jiska’s handen om ook de binnenkant een her-pimp te geven. Het plan ligt klaar; Een stoerdere look met zwart/wit en wat roze items. Maar nu de tijd nog vinden om het te realiseren (hoezo herkenbaar…?)

IN DE SPOTLIGHT

De Snoepkoets is al flink in de spotlights gezet door o.a de ANWB, KCK, de Telegraaf. En ook op Caravanity mag dit roze snoepje in het zonnetje worden gezet, want dat verdient ze helemaal!

Mocht je ook de wens hebben om je caravan als verkoop/foodtruck te gebruiken en tevens ook gewoon ermee op vakantie te kunnen gaan. Laat je dan inspireren door de Snoepkoets van Jiska. Ook op het pimpfestival is Jiska dit jaar weer te vinden. Probeer die verleiding maar eens te weerstaan met al dat lekkers… Het water loopt me in de mond als ik er al naar kijk.

Wil je meer weten over Leuk & Zo? Klik dan hier.