Van onschatbare waarde

Na verwante pogingen om manlief Marcel enthousiast te krijgen voor caravanvakanties en enkele verre reizen met hun kids, kwam Marieke Eggenkamp-Klingers tot de ontdekking dat de kids het liefste een eigen plekje wilden op hun favoriete camping Bakkum.

Tijdens een middage bijkletsen met haar vriendin, die hier al een caravan heeft staan, kwam de buurvrouw met de mededeling dat ze haar stacaravan in de verkoop ging doen. ‘Dit was het teken waar ik op had gewacht!’; dacht Marieke. Ze kocht de oer ouderwetse stacaravan in uiteraard de welbekende bruine tinten. Niet wetende wat voor mega klus ze op haar hals had gehaald. Bij ieder ‘klusje’ kwam wel weer iets anders aan het licht.


Het plan hoe het zou moeten worden werd al snel duidelijk, dankzij o.a Pinterest en de Caravanityboeken. Met meubels op schaal van 1:20 heeft Marieke eindeloos geschoven en gepuzzeld om de ideale indeling te creëren. Maar waar kon ze iemand vinden die haar kon helpen? Dat was echt een gigantische speld in de hooiberg. Het was extra lastig, omdat er in de winter niet geklust kon worden op camping Bakkum.


Na een lange zoektocht is het gelukkig toch gelukt! De klus moest worden geklaard in 2 weken. Samen met een Slowaakse vader en zoon is er kei en kei hard gewerkt om dit schitterende resultaat te behalen. De grote U-vormige bank is ingeruild voor 2 kleinere banken waar ook nog een bed van gemaakt kan worden. De keuken was echt vergane glorie en moest in z’n geheel worden vernieuwd. In de ouderslaapkamer is een royaal bed gemaakt.
Als basis heeft Marieke de ‘Metod’ kastjes van Ikea gebruikt voor voldoende bergruimte. De buitenkant is ook helemaal geverfd in de ‘jaren 60 autokleur’. Twee volle dagen heeft deze klus in beslag genomen.

De tip die Marieke graag aan iedereen wil meegeven: “een goed moodboard en een goed begrip van de ruimte is natuurlijk belangrijk, geef jezelf er ook de tijd voor en leef even in de caravan voor je begint, dan weet je waar de pijnpunten zitten.”


Is nu alles klaar? Helaas nog niet. Het budget is even op. Dat ze vanaf nu iedere dag macaroni met kaas moeten eten nemen Fiene (9), Gijs (8) en Marcel en Marieke voor lief. De caravan is helemaal naar wens geworden. En de laatste puntjes op de ‘i’ komen nog wel. De banken worden nog bekleed, decoraties worden nog gezocht, maar het is nu al helemaal hun tweede thuisplekje en kan er volop worden genoten van hun prachtcaravan.


Niet te bevatten dat de stacaravan er eerst zo uit zag: