(Ont)stresskip

Een gevalletje ‘ik heb weer veel geleerd’ zal ik maar zeggen. Ook wanneer je je 9e Judidith pimpproject doet ben je nog steeds niet een expert. Dat blijkt maar weer…

Deze prachtige Kip de Luxe uit 1980 heb ik vlakbij mijn huis opgehaald en omdat ik maar 3 kilometer hoefde te rijden heb ik niks vreemds opgemerkt.
Thuis gekomen ben ik helemaal los gegaan om de Kip een complete metamorfose te geven. Dit ging zo  voorspoedig. Er waren geen moeilijke obstakels of uitdagingen. Alleen de handgreepjes. Ik heb de oude eraf geschroefd en bleef zitten met 2 gaatjes in het kastje. Een porseleinen deurknop zou niet voldoen, die gaatjes zou je hoe dan ook blijven zien. Ik heb als oplossing van leer zelf handgreepjes gemaakt. Super mooi en ideaal!

Nog een keer heb ik de prachtige kleur Early Dew gebruikt. Dit blijft toch een van mijn favoriete kleuren. Maar na 3 caravans met deze kleur te hebben gepimpt besloot ik dat dit voorlopig even de laatste wordt.

De klus was geklaard en de caravan kon naar de garage voor de finishing touch. Ik had alles op alles gezet om voor de Meivakantie de Kip klaar te hebben, zodat ‘ie verkocht kon worden.
Terwijl ik de caravan aankoppelde zag ik voor het eerst hoe scheef dat ‘ding’ achter de auto hing. Vast een lege band prentte ik mezelf in. Maar helaas.. Het bleek om een scheve as te gaan. Op zich ging het alleen maar om de rubbers die vervangen moesten worden in de as, maar dat betekende wel dat de hele as er onderuit moest en omdat ik een uitzonderlijke as had (hoera! Wat fijn..) had ik een compleet nieuwe as nodig. Dat was een duur geintje. Maar veiligheid boven alles.
Ik heb een geweldig adres gevonden in Assen (hoe toepasselijk ;-))  Middelbos B.V. Harrie, de eigenaar heeft zelf ook een gepimpte caravan, dus dat werd direct een leuk gesprek.

Inmiddels staat de caravan weer keurig recht op z’n wielen en kan hij veilig op avontuur.
Om alle stress rondom de as te vieren heb ik mezelf getrakteerd op een heerlijke BBQ. Deze compacte en perfect matchende BBQ van Cadac is een feestje op zich. En terwijl ik altijd een man nodig heb om de bbq aan te steken, kan ik het met deze Citi Chef 40 helemaal zelf. En er zijn 3 kleuren (zwart, blauw en groen).

Zooooo…. Nu alles goed op z’n pootjes terecht is gekomen, lust ik wel een kippenpootje… Even ontstressen.

Heb jij de Kip ook gespot op het Pimpfestival in Oisterwijk?

De gloednieuwe as uit Assen