Retro Recycle Reu

Babette en Erik hadden zelf al jaren geleden een oude kip caravan gekocht. Het was de beste koop ooit. Met kinderen kamperen in een oude caravan naar leuke campings die iedereen wel bekend in de oren klinkt, zoals de Lievelinge en camping Buitenland.
Ze zijn ontzettende liefhebbers van klussen, opknappen en vooral gek op tweedehands spullen. Het geeft ze een kick deze nieuw leven in te blazen. Na jaren klussen aan hun oude huis vond Erik het tijd voor een nieuw project en ging op zoek naar een mooie oude caravan die wel een opknap beurt kon gebruiken.

Erik vond deze De Reu type Casablanca. Hij zou hem op een avond na het eten ophalen en dan voor 11 uur terug zijn als hij door reed. De caravan stond aan de andere kant van het land. Toen Erik aankwam heeft hij zonder te kijken de caravan gekocht en aan de auto gehangen. Na 15 min rijden kreeg hij autopech, samen met de ANWB hebben ze lang geprobeerd de auto te maken maar helaas; de auto en caravan moesten weggesleept worden. In eerste instantie had Babette geen goed gevoel bij de caravan omdat het begon met zoveel pech. Erik kwam pas midden in de nacht thuis…

Toen de caravan na dagen wachten eindelijk bij hun thuis aankwam moest Babette nogmaals slikken. OMG! Dit was veel meer dan even opknappen!
Ze hebben er 6 maanden heel veel aan geklust, wanden vernieuwd, onderkant gerenoveerd, al het kitwerk vernieuwd, verfwerk, nieuwe vloer, nieuwe banden heel wat uitdeukwerk verricht. Op de vloer ligt OSB plaat. De kussen zijn gemaakt van een patchworkstof gevonden in een kringloopwinkel. Alleen de gordijnen zijn nieuw gekocht, maar wel zelf gemaakt.
De buitenkant heeft Babette voorzien van een prachtige afbeelding. Deze heeft ze er zelf handmatig opgeschilderd. Dit is met industriële lak gedaan op aanraden van de lokale verfwinkel.
Maar toen het einde naderde sloeg het gevoel bij de caravan om en werden ze steeds meer verliefd.

Doordat hij al die tijd op de oprit stond en de buitenkant er zo uniek uit ziet zijn ze ‘de mensen van die mooie caravan’ geworden in de buurt. Ook heel veel praatjes heeft het opgeleverd. Zo leuk al die positieve mensen en bekijkers.

Zoals je kunt lezen zijn Erik en Babette tweedehands verslaafd. Dus alle inventaris is dat ook. Het servies, de bekleding. Heel wat marktplaats bezoekjes hebben ze afgelegd. ‘De consumptiemaatschappij van tegenwoordig staat ons heel erg tegen dus dat is de grote reden dat we graag alles tweedehands aanschaffen’ legt Babette uit. Daarom ook de tekst op de achterkant: Save our planet, raise a hippie!

De caravan is te huur via Camptoo.

Omdat ze het iedereen gunnen te kamperen in een inspirerende caravan.
En als de caravan niet wordt verhuurd dan genieten Erik, Babette, Luca, Ella Mai en Menoah van deze pracht retro recylce Reu. Op instagram kun je ze volgen; https://www.instagram.com/raise_a_hippie_erik_babette/

En hier de Reu toen ‘ie nog helemaal wit was.