Inspired by the U.S.A

Vorig jaar was ik voor het eerst aan de andere kant van de oceaan. 4,5 week lang mocht ik met een camper the U.S.A ontdekken. Wat een ge-wel-dige reis was dat!
Natuurlijk ben ik onderweg de welbekende Amerikaanse ‘caravans’ tegen gekomen. Het gros van de Amerikanen heeft zo’n lange slang achter z’n pick-up truck hangen. Niks charmants aan. Maar gelukkig zijn er ook nog volop pareltjes van oldtimer U.S. caravannetjes te vinden.
Wat ik me continu heb afgevraagd; “waarom hebben wij in Nederland niet van die prachtige caravans? Die raampjes, die vormen, de kleuren.” Ik ben helemaal verliefd op die caravans geworden. En ik niet alleen.
Inmiddels hebben de volgende mensen zich ook laten inspireren door the States. En als we geen Amerikaanse caravans naar Nederland kunnen halen, dan maken we toch zelf een look-a-like? Dat moeten deze mannen en vrouw hebben gedacht en het is ze verrekte goed gelukt.

Ton en Esther Ridderbos heben hun caravan in Spanje helemaal in de route 66 style gepimpt. Van een Wilk uit 1983 naar een Elvis & Marilyn Cadillac caravan uit 1955.
Wat een perfecte combinatie als je van al het goede van Spanje kunt genieten in Amerikaanse sferen. Het scheelt een hoop miles 😉
           

En de Hobby hieronder ken je ongetwijfeld van het pimpfestival of van de kampeer- en caravanjaarbeurs 2018. Ed Cornelissen en zijn zoon hebben voor een habbekrats een Hobby uit 1978 gekocht en zich laten inspireren door een Amerikaanse Shasta caravan. De buitenkant is zeer gaaf gedaan. En ook binnen is echt werkelijk alles onder handen genomen. Ed heeft van zijn Hobby een echte hobby gemaakt. Toen er een nieuw gezinslid bijkwam, de Jack Russel ‘Joy’ kon Ed niks anders dan zijn hond het mooiste en origineelste hondenhok te schenken, jawel, een mini versie van zijn Amerikaanse Hobby. Geweldig!

De eerste foto is de inspiratiebron geweest voor Ed.
     
Het luxe hondenhok van Joy de Jack Russel compleet met voer-en drinkbak dissel.

 

En deze beauty’s ben ik zoal tegengekomen tijdens mijn reis in Amerika