Het Zwitserleven gevoel

Iets met bergen en dalen en uiteindelijk het mooiste uitzicht..

Toen Pamela en Raffael vorig jaar een Knaus Sudwind kochten bij een caravanbedrijf in Zwitserland gingen ze er vanuit dat ze een goede deal hadden gesloten. Maar helaas bleek het tegendeel.
Van muizen die ook van kamperen hielden tot de gehele elektra die niet werkte en noem maar op. Een dikke domper… Logisch dat de pret snel omsloeg in boosheid. Zelfs met koopcontract konden ze hoog of laag springen. Het bedrijf gaf geen enkele service.

Gelukkig konden Pamela en Raffael de boosheid omzetten in creativiteit. Zo begon de grote renovatie. In de late uurtjes als de kids in bed lagen werkten ze keihard om alles, maar dan ook alles aan te pakken.
Met veel up’s en down’s en gigantisch veel tijd. Het einddoel wat ze voor ogen hadden gaf zoveel motivatie om door te gaan.

Het verven van de caravan was de grootste klus. Hier hebben ze zich flink verkeken op hoeveel tijd dat in beslag neemt. Helemaal als je het goed wil doen. Na 3 lagen verf besloten ze om nog 1 keer de hele boel af te lakken met een goede beschermlaag, zodat alles makkelijk kan worden afgenomen.
Pamela en Raffae wonen in de bergen. Tot half december konden ze nog doorklussen, maar toen eenmaal de sneeuw was gevallen was het tijd voor de ‘indoor’ klussen. De kussens en gordijnen werden door een goede vriend gemaakt. Pamela’s zus heeft het te gekke kussens met de namen van iedereen laten bedrukken.
Enkele onderdelen van de caravan zijn eruit gehaald en vervangen door iets anders. Hier hebben Pamela en Raffael goed rekening gehouden met het gewicht. Dat was een flinke puzzel.
Uiteindelijk is ook de elektra helemaal vernieuwd en alles werkt!

Op de deur hebben ze hun levensmotto ‘Life is travelling as well as travelling is life’ laten schilderen.

Het werd voorjaar 2019. De eerste trip was echt een groot feest. Wat een gelukmakend gevoel om van je werk te kunnen genieten. Hun hele hart en ziel zit in deze caravan.
Op Instagram (@caravanbaumann) kun je meegenieten van alle trips die familie Baumann maakt met hun prachtcaravan.

En hier het bewijs dat Zwitsers echt vakwerk kunnen leveren 🙂