fris en hip

Al een hele tijd droomden Patrick en Wendy er van om een eigen caravan te pimpen. Vorig jaar was het Bingo! Ze vonden een geschikte caravan op Marktplaats en aangezien ze die zomer niet op vakantie gingen, omdat ze net een huis zonder wielen hadden gekocht, ging hun droom in vervulling.

Er was geen plan. Hij moest fris en hip worden.
Als eerste werd de keuken eruit gesloopt. De koelkast werkte niet meer en de 40 jaar oude gasleidingen vertrouwden ze niet meer. Om voldoende slaapplaatsen te realiseren werd er een stapelbed gemaakt. De kleine zit werd hiervoor opgeofferd.

Toen deze “obstakels” eruit waren, hebben ze eerst de caravan van binnen wit geschilderd. De wanden kregen een fris behangetje en bij de keuken werd gekozen voor een sjiek behangetje. Patrick en Wendy kozen voor verf op waterbasis van de bouwmarkt en zij zijn er erg tevreden over.
Op de vloer kozen ze voor een antraciet vinyl.
Om geld te besparen hebben ze vooral koopjes gescoord (5 behangrollen voor 25 euro) en werd stof en leer gebruikt dat over was gebleven na de verhuizing
Het stapelbed is opgebouwd op de wandbevestiging van de kleine zit. Hout bleek duur en best zwaar, via Marktplaats vonden ze voor 5 euro per bed een licht houten bedframe IKEA. Patrick is heel handig en heeft deze passend gemaakt. Zo werd het geheel niet te zwaar.
Patrick heeft met name de technische klussen op zich genomen. De complete elektra is vernieuwd en hij heeft het keukentje bedacht en ingebouwd. Leuk detail, van caravanvogelhuisjes heeft hij nachtlampjes gemaakt! Geweldig!
Wendy heeft voor de voortent nieuwe gordijntjes gemaakt en luifels voor op de ramen. Helaas zien we die niet op de foto’s.
Allebei zijn ze heel creatief en kunnen van niks, iets maken. De uitdaging is voor beide om nieuwe functies te bedenken voor bestaande spullen. Zo kun je unieke dingen creëren.

Super trots zijn Patrick en Wendy op hun fris en hippe huis op wielen. En afgelopen zomer mocht ‘ie gelijk mee op avontuur naar Frankrijk.