Happy Holiday

Na de eerste ‘campingvakantie’ met een vouwwagen kwamen Loraine en William tot de conclusie dat ze een caravan moesten hebben. Maar wel eentje die ze lekker zelf konden aanpassen en verbouwen naar eigen smaak.

Eenmaal thuisgekomen zijn ze meteen gaan zoeken, en kwamen uit bij een hele nette Bürstner Holiday uit 1992. Van binnen vlekkeloos schoon en goed onderhouden.
Voorin een 2 persoons bed/zitje, en achterin een treinzit waar ook een 2 persoons bed van te maken was. Ze hebben 2 kids, dus het leek ze beter er een stapelbed van te maken zodat ze ieder een eigen slaapplek hebben.
Zodoende moest ook de indeling wat veranderd worden wat erop neerkwam dat er een aantal kasten verplaatst moesten worden.
Dus alles wat eruit kon eruit! En de wanden werden lekker fris groen geverfd.

Een nieuw vloertje werd gelegd, eentje van plak PVC in hout-look, super makkelijk te verwerken en je bent er zo mee klaar.
Alle kasten aan de achterkant veranderd en eenmaal goed opgehangen en neergezet konden deze worden beplakt met folie. Ze waren wel al licht van kleur, maar met mooie witte folie en nieuwe greepjes op de kasten ziet het geheel er toch een stuk strakker uit.
Leuke plak tegeltjes van Ali Express besteld, en deze in de keuken en in de WC geplakt.

Het stapelbed heeft William dusdanig gemaakt dat deze op zichzelf vast staat. Aan de wanden kun je immers niet veel gewicht hangen. William heeft een frame gemaakt van niet al te zwaar vuren hout, lattenbodems en bijhorende matrassen gekocht, hier en daar vastgemaakt met goede montagekit en een paar schroeven, en het geheel mooi weggewerkt met witte panelen zodat het wat meer een geheel werd met de rest.
De verlichting was wat verouderd, dus overal werden nieuwe led lampen, strips en spotjes gemonteerd.

De buitenkant van de caravan was aardig vergeeld. De zijkanten niet zo erg als de voor en achterkant, dus deze hebben ze weer fris gespoten. Nieuwe stickers van Bürstner besteld (lang leve Ali Express ) Beide breedtelichten weer nieuw, en de velgen weer mooi zwartgespoten.

Logisch dat Loraine en William super trots zijn op het eindresultaat! Afgelopen zomer zijn ze er al lekker mee weggeweest naar Zuid Frankrijk. En ook dit jaar zijn er plannen om weer naar het zonnige Zuiden te gaan. Dat zijn echte Happy Holidays in zo’n sfeervolle caravan!

Dit was de Bürstner voordat Loraine en William ermee aan de slag gingen
De oude voorkant van de caravan, voordat ‘ie gespoten werd…
Helemaal weer strak en fris!