Een goed jaar

Ellen en Niels waren eigenlijk nooit echt bezig met kamperen, totdat de caravan van Ellens grootouders te koop stond. Onder genot van een kopje koffie en een taartje werd er al snel besloten: de LMC, ínclusief mooie herinneringen, zou door hen worden overgenomen.

Tijdens de aankoop kwam Ellen erachter dat de caravan en zij allebei in 1991 ‘geboren’ zijn. Heel oud was de caravan dus nog niet, desalniettemin viel de donkere, bruine stijl niet helemaal in de smaak. En aangezien de creatieve Ellen en Niels beide niet vies zijn van wat klussen, staken ze maar wat graag de handen uit de mouwen.

HUISSTIJL

Het pimpen zelf duurde maar een maand. Na wat kleine reparaties werd alles in de witte lak gezet, scharniertjes zwart gespoten, nieuw stofje over de kussens en alle lampen vervangen. Als finishing touch ging Ellen, helemaal geïnspireerd door Pinterest en Caravanity, op pad voor kussentjes, lampenkap, dekentjes en handgrepen.  

“Qua styling hebben we eigenlijk de stijl van ons eigen huis doorgetrokken”, vertelt Ellen. “We voegden dus veel witte, grijze, zwarte en houten elementen toe aan de caravan. Het allerleukste vind ik zelf het fotorekje. Daar hangen oude foto’s met mijn grootouders bij de caravan op, en bij elke nieuwe kampeertrip/ervaring hangen we er een nieuwe polaroid bij. Op die manier vertelt het rekje het verhaal van onze caravan.”

SURPRISE!

“Niemand wist van onze plannen, dus onze familie was dan ook compleet verrast toen ze zagen wat we met de caravan gedaan hadden. Mijn opa en oma nog het meest.” De caravan wakkert meteen een kampeerkriebel aan bij vrienden en familie, en laat zien hoe tof een caravan eigenlijk kan zijn. Zeker toen de caravan tijdens een warme winterweek in 2019 dienstdeed als een tussenstop bij een wandeling. Door het raampje werden er glaasjes jenever uitgedeeld die onder het genot van muziek en een kampvuur genuttigd konden worden. 

De allereerste echte kampeertrip voor Ellen en Niels staat deze zomer pas op de planning. Spannend? Misschien. Maar dat het hartstikke gezellig gaat worden in deze mooie caravan, dat staat vast!