3 jaar geleden zagen we (Jildau en Romke) voor het eerst een gepimpte caravan tijdens onze vakantie in Spanje. Het zag er allemaal zo leuk uit en besloten dat wij dit in de toekomst ook wilden doen, zo’n project.

Vorig jaar zijn we gaan proefkamperen in een caravan van mijn ouders en dat beviel erg goed. Direct daarna zijn we onze zoektocht gestart naar een oude caravan. Het wensenlijstje bestond uit een goede, oude caravan waar de basis goed van was. Niet teveel rot, graag vlakke kastjes, zodat het schilderen makkelijker zou gaan. En zo kwam in Oktober deze Wilk op ons pad via Marktplaats. Hij was nog in het bezit van de eerste eigenaar en was keurig ieder jaar naar de Bovag keuring geweest. Ze hadden er zelf een nieuwe airco in geplaatst en er zat een vrij nieuwe luifel bij. Dit was ‘m! Het klussen kon beginnen!

KEUKEN ERUIT

We gaan altijd op vakantie naar de zon en binnen koken is een ‘no-go’ bij ons. We besloten om de oude keuken eruit te slopen en ook het oude badkamertje met het oranje bloemetjes behang moest eruit. Op de plek van de badkamer werd een ladenblok geplaatst en een goede koelkast. Op de plek van de keuken kwam een klein bankje met opbergruimte eronder. Ook de kachel is eruit gesloopt. Totaal overbodig in het zonnige Zuiden.

SUPERDELUXE KLUSTEAM

Alles werd uitgevoerd door Romke. Tja, met een eigen bouwbedrijf was dit peanuts voor Romke. Super luxe. Maar het kan nog luxer. We hadden zelf geen tijd om te schilderen, dus werd er een schilder ingezet om alles te schilderen.

De buitenkant is heel goed schoongemaakt en geschuurd en vervolgens is het een sterke primer en buitenlak opgezet. Als finishing touch hebben we een logo ontworpen met de naam, die we op de voor en achterzijde hebben geplakt. ‘Simmer’ betekent in het Fries ‘Zomer’. We vonden het leuk om iets met ons Friese taal te doen en we gaan tenslotte alleen in de ‘Simmer’ op vakantie.

FRIES VAKANTIEPALEISJE IN SPANJE

Het inrichten kon beginnen. Het hele jaar werd er al van alles verzameld voor de inventaris. Alles in het roze, riet, goud en zandkleur. Het behang en het vloerzeil ontwierp ik zelf en liet ik drukken via mijn bedrijfje Dutch Sprinkles. De verduisterende rolgordijnen hebben we op maat laten maken. Als accessoires kozen we gouden wandhaken. Ik heb veel sierkussens zelf genaaid met stof van Kwantum. De rieten opbergmandjes en een klok en muurcirkels van Dutch Sprinkles.

De kasten kunnen worden gevuld en dan gaat het eerste echte avontuur beginnen met ‘Simmer’. Ze gaat mee naar Spanje, waar ze zal gaan overwinteren bij een stalling. En dan vliegen we in Mei weer naar haar toe. En daarna? Dikke kans dat ‘Simmer’ mee terug gaat naar Nederland om hier volop te kunnen genieten van dit schitterende vakantiepaleisje op wielen.” Aldus Jildau.