Campers en busjes ombouwen is Mérie en Tijmen niet vreemd. Met hun bedrijf KoffieKoppen bouwen ze mobiele espressobarren voor festivals als Lowlands en Pinkpop. Toen ze een aantal jaren geleden 2 maanden lang door Nieuw-Zeeland reisden met een Volkswagen T2 busje, werden ze echter ook aangestoken met het kampeervirus. Eenmaal thuis hebben ze meteen een camper gekocht, gestript en opnieuw ingericht. De camper is welgeteld 5 dagen mee op vakantie naar Limburg is geweest en daarna weer is doorverkocht, wegens tijdsgebrek.

Maar het kampeervirus bleef op de loer. Mede door gezinsuitbreiding en corona kwam er toch weer behoefte aan een fijn kampeermiddel om samen mee op pad te gaan. De zoektocht eindigde deze keer bij een Ford Rimor, en ook deze werd weer grondig aangepakt. Dat begon met een moodboard, met vooral veel warme kleuren. Toen het plaatje op papier klopte, werd de kwast er past bijgepakt.

ALL ABOUT THE DETAILS

De indeling bleef zoals ‘ie was, maar er is wel flink geschilderd. De badkamer is gedemonteerd en vervangen door een hip wastafeltje, en de kastdeurtjes werden vervangen, want die oogden met hun sierlijstjes wat ouderwets. Daarnaast zijn de stoelen en kussens opnieuw gestoffeerd, wat meteen een knaleffect gaf. Daarnaast hebben ze ook de buitenkant aangepakt en voorzien van een tof donkerrood kleurtje.

Naast het klussen hebben Mérie en Tijmen veel aandacht besteed aan alle aankleding en accessoires. Textiel, servies en zelfs de afwasborstel – alles moest in het geheel passen. En dat bleef niet onopgemerkt. Mérie: “stond ik een keer af te wassen bij het toiletgebouw, kwam er een medekampeerder op me af. ‘Jij bent toch van die leuke rode camper? Wauw, zelfs je servies past erbij!’, zei hij. Daar word ik dan weer super blij van!”

TE HUUR

Hoewel de familie graag zelf met de camper op pad gaat, wordt hij tussendoor ook verhuurd. Zo besloten ze hem na de verbouwing op Goboony te zetten, en dat hebben ze geweten. Binnen 24 uur was de complete zomervakantie volgeboekt.

Wegens het grote succes van Miss Gili (vernoemd naar een tropisch eiland, overigens), klussen Mérie en Tijmen ondertussen aan twwe andere campers. Die worden straks ook verhuurd, via hun eigen platform www.spicycampers.nl. Of ze, naast al dat klussen en verhuren, zelf nog tijd hebben voor vakantieplannen? “Een lange reis langs de kust van Frankrijk, Italië en Spanje, dat lijkt ons tof. Of een keer naar de Balkan. Maar het verhuren is ook heel leuk, hoor. Er gaat niets boven al die blije vakantiegangers die zo’n toffe reis hebben beleefd met onze camper!”