Blije Beyerland

Carina zat zelf nog in de luiers toen ze voor de eerste keer in een tent ging kamperen. Schijnbaar beviel dat goed, want nu ze zelf moeder is neemt ze haar gezin graag mee op sleeptouw naar de camping. Een tent bleek niet zo hun ding, dus toen kwam daar de Beyerland.

In tegenstelling tot veel andere Caravanity kampeerders zijn Carina en Johnny niet gelijk aan het pimpen geslagen toen ze hun caravan kochten. Ze kochten deze Beyerland Vitesse zeven jaar geleden van een ouder echtpaar, die hem altijd goed onderhouden hebben. Het idee om hem op te knappen was er wel, maar het kwam er maar niet van. Totdat Carina overliep van de (online) inspiratie en ze eindelijk aan de slag gingen.

GRAUW & GRIJS

Om even een lekkere cliché uitdrukking te gebruiken: de caravan was vijftig tinten grijs. Dat zorgde voor een sombere, grauwe indruk. Om de caravan wat lichter te maken hebben ze de kastjes opnieuw geplastificeerd met een lichte, eikenhouten kleur. Een precies klusje, waar enorm veel werk in ging zitten. Ook het behangen ging niet helemaal van een leien dakje – dat liet keer op keer weer los, totdat ze erachter kwamen dat ze beter glasvezellijm kunnen gebruiken. Het vloertje daarentegen ging wel weer lekker vlot, daarvoor gebruikten ze het A4-systeem.

De paarse kussens kregen een nieuwe, frisse hoes. Er kwamen gezellige gordijntjes, en ook het keuken en de badkamer werden verbouwd. Alles is opnieuw behangen, de gootsteen is eruit gesloopt en er s een soort houten ombouw in gebouwd met spots. Persoonlijk vind ik dit een top idee – de wasbak zit vaak een beetje in de weg, als je hem (net als ik) niet gebruikt dan kun je hiermee fijn wat ruimte creëren.

ONVERWOESTBAAR

Ondertussen is de Beyerland al mee geweest op verschillende kampeervakanties. Hij heeft al een aantal zware onweersbuien doorstaan – dat bewijst maar in wat voor goede staat deze nog is en wat voor aanwinst het is geweest. Gelukkig maar, want de familie heeft nog genoeg vakantieplannen met hun mooie caravan!

Volg de kampeeravonturen van de familie Visser op Instagram!