Logeren bij… Tuinhotel Tralala

Aan de rand van de Vinkeveense Plassen, verstopt tussen de bomen, struiken en sloten, vind je het misschien wel kleurrijkste tuintje van de Randstad. Caravans, vrolijke kleedjes, snoezige antiekjes en vooral héél veel bloemen kleuren alle tinten van de regenboog – en het leuke is: op deze mooie plek kun je gewoon blijven slapen.

Of we twee nachtjes langs wilden komen om Tuinhotel Tralala van dichtbij te bewonderen? Zeker weten! Omdat het tuinhotel staat voor tot rust komen en relaxen, besloot ik (Sharon) in mijn eentje te gaan – even een portie pure me-time is als mama van een jong gezinnetje namelijk nooit weg. Toen ik eenmaal met een boek in een hangmat aan het water lag wist ik dan ook: dit was een goed idee.

BEST OF BOTH WORLDS

Bij Tralala zijn de bijen, bloemen en vlinders de baas. Ze gaan, staan en bloeien waar ze willen – op de plaatsen waar nog ruimte over is staan hier en daar bontgekleurde caravans geparkeerd. Het zijn voornamelijk vintage Knaus caravans, van binnen en buiten helemaal opnieuw geschilderd en ingericht als hotelkamer. Hoewel de vrolijke reispaleisjes meteen aan een camping doen denken, is het dat dus niet – hier word je namelijk helemaal ontzorgd, net als in een hotel. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dingen als het waterpas zetten van je caravan, lege gasflessen bijvullen of het in de grond slaan van tentharingen – maar even op je slippertjes naar het (spiksplinternieuwe en superschone) douchegebouw geven toch nét dat beetje campingfeeling. En het allerfijnste: elke ochtend om 8.00 staat er een kakelvers ontbijtje voor je klaar.

DRUK MET NIKSEN

Tuinhotel Tralala is zo opgezet dat je er lekker tot rust kunt komen. Overal zijn fijne plekjes ingericht waar je je terug kunt trekken met een boek of gewoon even niks kunt doen (naast genieten van de zon dan, als je geluk hebt). Kids zijn pas welkom vanaf 14 jaar, zodat jouw rust (en die van anderen) ook écht bewaard wordt.

Helaas ben ik iemand die de kunst van het relaxen nog moet ontdekken, dus stond ik de eerste middag al in de startblokken om de omgeving te verkennen. Die leent zich daar gelukkig ook heel goed voor: bij Tralala zit je namelijk aan de rand van de Vinkeveense Plassen, waar liefhebbers naar hartelust kunnen suppen, kanoën en andere watersporten kunnen beoefenen. Ben je wat minder avontuurlijk, dan valt er genoeg te fietsen, wandelen en jeu de boulen. Alles wat je nodig hebt is te huur, dus je kunt meteen op pad.

HOTELKAMER OP WIELEN

Of je nu een actieve, of juist een hele luie dag achter de rug hebt, het is heerlijk ‘thuiskomen’ in de caravans van Tralala. Stuk voor stuk zijn ze met veel liefde opgeknapt en ingericht. Elke caravan heeft zijn eigen stijltje en naam, en een super (maar écht) comfortabel bed. Te midden van alle caravans vind je het Tuincentrum, waar je terecht kunt voor wat gezelligheid en een bordspelletje, en staat er een grote bus waar je snacks kunt scoren. Van alle gemakken voorzien dus!

Zelf heb ik in ieder geval volop genoten van mijn verblijf bij Tralala. Of ik optimaal heb kunnen relaxen weet ik niet, want het terrein is zo fotogeniek dat ik niet op kon houden met foto’s maken. Maar hey, dan heb ik in ieder geval een goede reden om nog een keertje terug te komen, toch? 😉

Ook een paar nachtjes logeren in een hotelkamer op wielen? Boeken kan tot en met begin oktober via www.tuinhoteltralala.nl. Naast de caravans zijn er ook een aantal huisjes (tuinkamers) beschikbaar.

TRALALA TIPS

♥ Rij in iets minder dan 10 minuten naar Station Abcoude. Daar kun je gratis parkeren en elk halfuur een sprinter naar Amsterdam of Utrecht nemen. Plak je meteen een citytrip aan je vakantie vast!

♥ Eindig een lekkere wandeling over de eilandjes en polders neer bij Koffiehuis de Goede Morgen, vlakbij Tralala. Een fijn plekje met heerlijke lunches en drankjes.

♥ Bij slecht weer kun je een film kijken in de bioscoopcaravan. Met twee comfortabele vintage bioscoopstoelen en een lange lijst aan films kom je die onvoorziene regenachtige middag prima door!

♥ Achter het Tuincentrum hangt (bij mooi weer) een hangmat, wat mij betreft het allerfijnste plekje van heel het terrein. Tip: verlaat de hangmat alleen bij noodgevallen, want opgestaan is plaats vergaan 😉