Huren en verhuren

Redactielid Judith is er laaiend enthousiast over en met haar heel veel meer mensen: het verhuren van je caravan of camper (zie ook haar laatste blog). Toch moeten veel mensen wel over een drempel heen, voor ze hun caravan of camper in de verhuur doen. ‘Dat is logisch’, zegt Elianne van Camptoo, ‘voor veel mensen voelt de camper of caravan als hun kindje die ze niet makkelijk uit handen geven. Toch kunnen we ze gerust stellen, want we nemen alles uit handen. Wij zijn er voor alle betalingen, contracten en eventuele schades. Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren, maar wij werken met borg, dus daar vang je al een hoop mee op. Mocht er hele grote schade zijn of moet er bijvoorbeeld vervangend vervoer geregeld worden, dan ben je daarvoor verzekerd, dus ook dat wordt opgelost. Wij staan altijd paraat om mensen te helpen met ons 24/7 noodnummer, want dit soort dingen zijn voor de verhuurder en de huurder erg vervelend’.

 

Positieve ervaringen

Toch grossiert Camptoo vooral in positieve ervaringen. Lees het verhaal van Werner maar eens. En ook ons eigen redactielid Judith verhuurt haar campers via Camptoo: ‘Wij hebben enorm veel plezier van onze camper en delen dat graag met andere mensen. Onze eerste camper (Fiat Ducato met TEC opbouw) hebben we twee jaar geleden voor het eerst verhuurd. Dat was wel even spannend, want je wilt dat mensen zuinig met jouw spullen omgaan. Ik moest dan ook echt even over een drempel heen stappen. Maar nu we de campers (want we hebben er twee) voor het derde jaar gaan verhuren, is de spanning er vanaf. We hebben immers alleen maar positieve ervaringen met huurders en de verhuursites (Goboony en Camptoo) waar we op staan. Alles is perfect geregeld en ik hoef mij alleen maar bezig te houden met het innemen en uitgeven van de campers. De opbrengst van de verhuur steken we in het onderhoud en opknappen van de campers. Zo wil ik onze Rapido camper volgend jaar laten wrappen. Dat matcht ‘ie helemaal met de binnenkant’.

 

Populair in de verhuur

‘Op dit moment lopen de reserveringen voor de campers in het hoogseizoen alweer storm. In de zomermaanden is er af en toe zelfs meer vraag dan aanbod. De alkoofcampers (familiecampers) zijn populair en ook de Volkswagen busjes doen het erg goed. De camper is echt een trend. De prijzen per nacht lopen sterk uiteen door het verschil in leeftijd, seizoen en voorzieningen. Een caravan huren is over het algemeen goedkoper dan een camper’, vertelt Elianne.

 

Huren en verhuren

Eigenlijk is zowel huren als verhuren interessant. Want lijkt het kamperen je wel wat, maar heb je er geen ervaring in? Dan is een weekje proberen een prima test, voor je tot aanschaf over gaat. En als je zelf maar een paar weekjes of weekendjes per jaar op pad gaat, dan kun je het onderhoud van je caravan makkelijk terug verdienen door ‘m te verhuren via Camptoo of concurrent Goboony. Dat het verhuren spannend is, dat snap ik helemaal, maar laat je niet teveel leiden door dat enkele negatieve verhaal van de neef van de vriend van je collega, dat ook nog eens opgeblazen is. Bel gewoon eens met een van beide partijen en probeer het een keer of lees hier meer over hoe verhuren in z’n werk gaat.