Feestje op wielen

Zowel Joost als Judith kamperen al vanaf hun jeugd. Ze zijn allebei dat ook erg blij dat ze dezelfde voorkeur hebben voor deze manier van vakantie vieren. ‘Het lijkt mij persoonlijk ook echt een ramp als je daarin als stel niet op één lijn zit. Dus hoe blij mogen wij zijn met deze match!’ verteld Judith.

Eigenlijk heeft Judith persoonlijk altijd een hekel gehad aan caravans (“Hoezo burgerlijk?”, “Dat is toch niet echt kamperen?’). Kamperen met een tent, ja dat was pas het echte kamperen. Joost en Judith zijn nu ongeveer 5 jaar bij elkaar hebben een samengesteld gezin met 4 dochters. Destijds moesten ze met veel dingen in hun leven ‘opnieuw beginnen’, dus ook kampeer technisch. Ze startten met een oude Alpenkreuzer vouwwagen uit ’88 met veel hout die ze al snel hadden omgevormd tot een retro variantje met nieuwe gordijnen en bekleding. Tot hun vakantie vorig jaar… Ze stonden in Italië waar het zo nu en dan behoorlijk kon regenen. Op een avond regende het heel flink en het water gutste met golven naar binnen. Dat was even een minder leuk moment. Ook kwamen de muggen hun iedere avond verblijden met hun massale komst, waardoor ze met zijn allen de vouwwagen in moesten vluchten. Zaten ze daar met zijn zessen bovenop elkaar. Gezellig, maar krapjes. Dat waren de momenten waarop het begon te kriebelen…..”Toch maar een caravan kopen?”…”Meer comfort zou wel prettig zijn….”., “Dan wil ik wel zo’n gepimpte versie”. Een kleine greep uit de gesprekjes die in Italië werden gevoerd.

Toen ze thuis kwamen was de beer los. Marktplaats werd onveilig gemaakt en al snel viel hun oog op een oude Caravelair La Bamba 375 uit 1980. Want ja, Judith móest en zou dat jaar nog starten met haar pimpactie. Daar leeft ze voor én van, want ze is dol op mooi maken, opknappen en sfeer creëren. Binnen haar bedrijf ‘Het Allermooiste Feestje’ is ze daar iedere dag mee bezig.

Eenmaal thuis met hun nieuwe ‘kind’ hebben ze direct de caravan gestript. Alle meubels en kastjes eruit gehaald zodat ze die apart konden schilderen en ruimte hadden om lekker te freubelen. Vervolgens is alles wit geschilderd, zowel kastjes als wanden. Ze kochten nieuwe deurknopjes, legden een nieuwe vloer en monteerden nieuwe rolgordijntjes. Ook de ouders hebben ze aan het werk gezet voor het haakwerk en de bekleding. Wat bijzonder en heel fijn is, is dat Joost o.a. een beletteringsbedrijf ‘Bohre’  heeft en dus zelf stickers kon maken om de caravan mee te beplakken aan binnen- en buitenzijde. Judith heeft zelf de prints uitgekozen en deze heeft Joost gedrukt en aangebracht. Andere pimpers die worstelen met folie en/of behang en er niet uitkomen, mogen gerust bij Joost aankloppen hiervoor.

Joost en Judith hebben samen erg genoten van het creatieve proces dat ca. 3 maanden heeft geduurd.
‘Ik hou er zo van! En ik geloof niet dat dit het laatste is dat wij op dit gebied gaan doen, want met onze individuele talenten, interesses en kunde vormen we samen een heerlijk creatief duo. Dit jaar zal onze creatie een eerste grote reis gaan maken naar de Spaanse kust. We kijken er enorm naar uit!’

En kijk eens wat voor fris, zoet en lieve caravan ze er van hebben gemaakt. Een geweldig mooi feestje!Niet voor te stellen dat het voorheen zo’n saaie caravan was: