Zoethoudertjes voor kids

 

Ok, ok, ik geef het zelf eerlijk toe.. Ik riep altijd toen ik nog geen kids had; “Ik ga later nooit een tv schermpje achter in de auto doen als we op vakantie gaan”. Maar helaas, deze ‘slappe’ moeder heeft haar uitspraak niet nageleefd.
Maar ondanks dat er volop filmpjes worden bekeken op de achterbank tijdens de lange ritten richting de zon, probeer ik toch nog ouderwets mijn dochtertje te verleiden met wat ander entertainment en met deze ‘zoethoudertjes’ lukt dat perfect! Ook geweldig voor als je al op de camping bent..

 1. Alleen de lay-out van dit boekje is al te mooi om te laten liggen. Maar de inhoud is ook zo geweldig bedacht. Op de voorkant van iedere kaart staat een geïllustreerde opdracht. Op de achterkant een korte uitleg, ruimte voor notities (datum, plek, het weer) en extra vragen om te kletsen. Er bestaat ook een deel 1. Dus dubbel zoveel vakantie-klets-pret op de achterbank. 6+
  Vakantieklets o.a verkrijgbaar bij www.bol.com.
 2. Daisy Pegs. In de auto heb je er nog niks aan. Maar eenmaal op de camping willen kids doorgaans nooit meehelpen de luifel of (voor)tent op te zetten. Met deze te gekke bloemen haringen krijg je je kind wel enthousiast! Je kunt zelf kleurencombinaties kiezen. Handig in een mooie opbergkoffer. En geen gestruikel over de haringen deze vakantie.
  Verkrijgbaar bij o.a www.obelink.nl
 3. Geen ruimte om je reispaleis vol te stoppen met kinderboeken? Koop dan dit boek! Ik ben zelf helemaal fan van de creatieve verhalen. En dochterlief wil zelfs na de vakantie alleen nog maar worden voorgelezen uit dit boek. Ook ideaal voor in je koffer.
  Het enige boek in je koffer is o.a verkrijgbaar bij www.bol.com
 4. Kleuren gaat niet in de auto. Maar met dit magic water tekenblok gaat het perfect! Jij geen gezeur van stiften die zijn gevallen en je kind geniet van alle verrassende plaatjes die tevoorschijn komen als ‘ie met de magic waterstift over de tekening heen kleurt.
  o.a verkrijgbaar bij www.internet-toys.com
 5. Dit compacte poppenhuis in de vorm van een caravan is wel het meest toepasselijke kado voor onderweg. Kijk uit dat je kind nog tijd krijgt om er mee te spelen, want je loopt het risico dat je ‘m zelf in beslag neemt 😉 Wel een ietwat duur vakantiekadootje, maar het oog wil ook wat.
  Deze Djeco poppenhuis caravan koop je o.a bij www.ilovespeelgoed.nl
 6. Kan je kind al schrijven? Dan is een vakantiedagboek het ultieme kadootje. Alle avonturen die er worden beleefd kunnen worden vastgelegd in dit prachtige dagboek. En nee, dat slot zit er niet voor niks op, nieuwsgierige ouders!
  o.a verkrijgbaar bij www.ilovespeelgoed.nl

Een hele fijne en relaxte reis gewenst met de kids op de achterbank of al reeds aangekomen op de camping.