Vaste Hobby

5 jaar geleden probeerden ze het ook eens uit. Een Seizoensplek op een camping. En ‘zij’ zijn Karin de Kamper en haar man.
Ze mochten de caravan van haar ouders gebruiken als ultieme test en gelukkig beviel het heel erg goed. Dus begon de zoektocht naar een grote caravan.

4 jaar geleden haalde Karin’s man een Hobby 495 uit 1994 op uit Zeeland. Hij was erg gedateerd en stond al 25 jaar stil. Helaas was er geen tijd om de caravan drastisch op te knappen. Manlief haalde de rondzit en het vaste bed eruit en maakte er goede bedden van. That’s all..
Karin haar vriendin had dat jaar erop haar caravan echt supergaaf gepimpt en toen begon het ook bij Karin enorm te kriebelen. Er werd besloten om de caravan in November in de voortuin te parkeren en toen ging het ‘los’.

Alles werd eruit gesloopt. De keuken werd toch niet gebruikt, dus die mocht als eerste de caravan verlaten. Helaas bleek de bodem erg slecht en kwamen er veel rotte plekken boven water. Gelukkig heeft Karin een erg handige man (mazzelaar!) en heeft alles aangepakt en gerepareerd. Dit koste helaas wel veel tijd.
Gaandeweg veranderden de plannen qua indeling en ging er steeds meer uit om ruimte te creëren. Het hele gezin bestaat uit 3 kids en dan is alle ruimte welkom.
De schuine wand aan de voorkant hebben ze recht gemaakt met platen en alle wanden behangen. De natte cel is niet echt verbouwd, alleen beplakt met plakfolie. Voor de 2 jongste kinderen is een stapelbed gemaakt en ook voor zichzelf hebben ze een goed bed gemaakt.
Op de vloer ligt laminaat en alle rolgordijnen zijn vernieuwd. Na ruim 4 maanden klussen is de caravan helemaal naar wens en staat hij inmiddels weer op z’n seizoensplek in Geversduin in Heemskerk.

Karin en haar gezin leven voornamelijk in de voortent en de caravan is eigenlijk een luxe slaapkamer voor 4 personen. De oudste dochter slaapt in de uitbouw van de voortent. Lekker een eigen plekje.
Dat Karin heel erg blij is met het resultaat is wel heel begrijpelijk. Zij kunnen er weer jaren van genieten en wij mogen even meegenieten van deze luxe slaapruimte. Prachtig!

Ongelofelijk dat de caravan er eerst zo uit zag..