Puck geluk

Ervaring had Fija Kers al genoeg. Enkele jaren geleden heeft ze samen met haar man deze oude Vimara-caravan omgetoverd tot een echte ‘Vrolijkerd‘.

Na vijf jaren te hebben genoten van dit kleurrijke paleisje werd besloten de Vimara te verkopen. Dat was wel even slikken voor Feija. Maar om het afscheid wat minder pijnlijk te maken werd het plan gesmeed om een kleine caravan te gaan zoeken die ze dit keer helemaal zelfstandig kon pimpen. En dat moest een Eriba Puck worden!

Fija is erg trots op het resultaat. Ze heeft er lekker de tijd voor genomen en er twee seizoenen over gedaan voordat ‘ ie helemaal klaar was. Het was fijn dat de Eriba Puck thuis kon staan zodat ze tussendoor ook kleine dingetjes kon doen. En soms ging ze er gewoon even in zitten om er met een kopje koffie in de hand van te genieten en ideeën op te doen.

Het werken met de voor haar aangeschafte machines en het uitzoeken van de juiste materialen koste best veel tijd. De kussens heeft ze zelf gemaakt dmv de Caravanity tips.
Alles werd gedemonteerd om het verfwerk zo strak mogelijk te krijgen.
Eén van de wanden was ernstig beschadigd (onbegrijpelijk, de vorige eigenaar had dit gecamoufleerd door er karton tegenaan te plakken!) en daar is deels een nieuwe wandplaat tegenaan gekomen.  Uiteindelijk is er maar één keer echt iets mis gegaan doordat een te lange schroef onbedoeld door de wand heen ging en er aan de buitenzijde weer uit kwam. Dit is direct weer perfect opgelost, zodat er geen vochtschade kan ontstaan. De kachel is er overigens ook nog uit gehaald zodat er net voldoende ruimte is om een draagbaar toilet mee te nemen.

De deur is een van de eyecatchers geworden van deze Puck Geluk. Het was een van de leukste uitdagingen, omdat de deur er niet meer uitzag. Met de nodige twee componentenlijm en leuke bakjes en een gezellige rieten mand heeft Feija de deur weer helemaal kek gemaakt. Helemaal met de stoere uitstraling door die leren riemen.

Werd haar man bij het vorige pimp-project regelmatig bij thuiskomst ontvangen met de vraag of hij even ergens mee wilde helpen, nu stond Fija van tijd tot tijd trots klaar om hem te laten zien wat ze weer had gemaakt. Al heeft hij haar natuurlijk wel de nodige tips gegeven. Het leuke is overigens dat het in deze kleine Puck net zo lekker fris ruikt als zij eruit ziet: “alsof je een linnenkast open doet …”.

Het was even spannend of dit kleine mini huisje wel paste zo met z’n tweetjes. Maar gelukkig is de Puck een blijvertje, want manlief slaapt er ook prima in. Komende zomer komt de grote test. Dan gaat de handige opblaas-voortent mee en gaan ze on tour. Gelukkig maar, want Fija zag het eigenlijk niet zitten om afscheid te moeten nemen van deze super cute caravannetje.

Wat een giga verschil