Nog nooit eerder had ik een caravan in opdracht een make-over gegeven. Ik wilde het eenmalig proberen om te ervaren hoe ik het zou vinden. Ik kwam in contact met een ontzettend leuk gezin met 3 jonge kids. De wens was duidelijk; een echte Judidith caravan met 5 slaapplaatsen, badkamer, en veel ruimte. Het mocht best een grote caravan zijn. Nou en dat werd het…

Op een mooie herfstdag kocht ik deze Wilk, zwaar gedateerd aan de binnenkant, maar in topconditie. Na de inspectie bij mijn caravangarage kreeg ik groen licht en kon ik de familie Koperdraat uitnodigen om de Wilk in oude staat te komen bekijken. Gelukkig konden ze goed door het donkerbruine gevaarte heen kijken en waren ze enthousiast.

WINTERPROJECT

Dat werd een geweldig winterproject. Uren, dagen, weken en maanden heb ik aan deze reus gewerkt. Een heerlijke klus, omdat het steeds lichter en frisser werd aan de binnenkant. De basis is wit geworden, de kastdeurtjes zijn in de prachtige kleur Early Dew geschilderd. Op de vloer heb ik een mega lap vinyl gelegd. Alle verlichting is vernieuwd. De badkamer heeft een mooie facelift gekregen. Het patroon van de wandjes gaf zo’n mooi effect toen het strak in de lak zat.

STAPELBED

Het stapelbed was de grootste uitdaging. Meerdere mensen hebben met me meegedacht hoe dit het mooiste en beste gebouwd kon worden. Uiteindelijk alle eer aan Wouter, mijn vriend, die dit prachtige bed heeft gemaakt.
Op de bekleding van de rondzit zit outdoor stof van Joan’s comfortschuim, het voelt als gewoon stof, maar als er een glas wijn over heen gaat trekt het er niet in. Briljant!

Op de wanden in het ‘woongedeelte’ zit houtlook behang van de Karwei. En in de slaapkamer van de jongens zit behang van de Kwantum.
Op de deur en de koelkast zit behang van de Gamma.

EEN STEVIG POETSKLUSJE

De buitenkant was voor mij geen grote klus om te schilderen. De streep was zo voorzien van een mooie kleur. Echter het poetsen van het dak was wel een echte helse klus. Daar heeft de nieuwe eigenaresse vrijwillig aan mee geholpen. Als finishing touch heeft de Wilk een hele chique wraprand gekregen aan de onderkant. Dit heeft Michael van onderdeplak.nl verzorgd.

Of ik vaker in opdracht ga werken? Voorlopig niet en dat heeft echt niks te maken met dit project, want ik vond het fantastisch om te doen. Maar ik behoud gewoon graag mijn eigen tempo en het blijft erg lastig om vooraf alle kosten in te schatten.

En tadáááá… De Wilk mocht in April eindelijk geshowd worden aan de familie Koperdraat. Na een nachtje proefkamperen werd de caravan aangehaakt en inmiddels hebben ze al volop genoten van diverse tripjes met de Wilk. Daar word ik nou helemaal happy van.