Zithoek van de caravan opknappen

Als je een oude caravan hebt gekocht, wil je misschien meer opknappen, dan wanneer je een jonge(re) caravan hebt gekocht.

In ons geval was het als volgt: we kochten de 10 jaar oude caravan van mijn schoonouders. En hoewel hij er spiksplinternieuw uitzag, was het interieur –zoals bij de meeste caravans- niet ons ding.

Zithoek van de caravan opknappen


De oude en nieuwe zithoek van onze caravan

Belangrijkste ‘eyecatcher’ in de caravan was toch de zithoek, die pakten we daarom het eerste aan. Na veel wikken en wegen besloten we voor een vrolijke streepjesstof te gaan. We hadden een paar prachtige plaatjes gezien, die naar meer smaakten…

Maar je raadt het al: voor die stof betaal je de hoofdprijs!

Best kostbaar geintje als je bedenkt dat we alleen al 20 meter nodig hebben voor de banken. Op zoek naar alternatieven dus. Op naar de Albert Cuyp, maar uiteindelijk vonden we onze stof -voor een derde van de prijs- online. En ook nog eens 2.80 breed (handig, want dan heb je geen naden op grote delen van de bank).

Tip

De kussens op de bank waren bij ons nog in zeer goede staat. Zijn die van jou helemaal gaar? Denk dan eens aan nieuwe schuimrubbereren kussens. Deze kunnen ze helemaal op maat snijden!

Handige adresjes:

www.curtaincy.nl

www.stoffen.net

www.schuimrubberbetaalbaar.nl

Albert Cuyp

 

Zelf doen of laten doen?

An sich kan ik met een naaimachine overweg, maar ik ben niet zo heel erg netjes. Een carnavalspakje, dat gaat nog net. Maar als het netjes moet, dan ben ik niet de juiste persoon. Daarom heb ik aan een naai-atelier in het dorp gevraagd of zij eenvoudige hoezen kunnen maken, met rits, die over de oude bekleding heen gaat. Kussentjes gaan mij prima af, maar als het precisie werk wordt, dan heb je aan mij een slechte. De prijzen die mij zijn aangeboden, lopen uiteen tussen de €200,- en €350,-. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de manier waarop de kussens gemaakt worden en of je een kennisje aan het werk zet of een professionele stoffeerder.